In de jaren negentig – toen ik nog een tiener was – vond ik Take That best aardig. Geen héle grote fan, maar ik had wel albums van ze. Mijn favoriet? Robbie Williams. De ondeugende bad boy van de groep. Ook solo had-ie later veel succes. Al ging dat met de nodige ups and downs, zo zien we in de docureeks ‘Robbie Williams.’ Natuurlijk ga ik kijken.
>> In november zien we meer nieuwe series en films op Netflix
Robbie
‘Robbie’ is dan ook een vierdelige docureeks over de mens en artiest Robbie Williams. Zo volgen we ‘m backstage bij optreden. “Are you ready?” hoor je iemand voorafgaand aan een optreden vragen. “Nah,” was het antwoord van Williams. “I really wish I did something else for a living.”
Overigens kan dat ook een lekker sarcastisch antwoord zijn, want dat Robbie in het bezit is van lekker onderkoelde Britse humor weet iedereen die ‘m een beetje heeft gevolgd.
En laten we wel zijn: hij is al meer dan twintig jaar een artiest. En niet zomaar een artiest. Hij is de succesvolste Britse recording artist aller tijden. Een ongelofelijk knappe prestatie als je je bedenkt hoeveel succesvolle artiesten uit Groot-Brittannië komen.
Bovendien kan-ie straks zijn 25-jarige jubileum vieren. Een goede reden om eens zijn carrière onder de loep te nemen. En dat gebeurt in de docureeks ‘Robbie.’ We zien hoe hij begon, op jonge leeftijd een superster werd en alle ups en downs die daarbij horen. Ook leuk? Voor deze docu hadden de makers de beschikking over honderden uren aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Daarbij doet Williams zelf ook nog een boekje open.
Dat wordt nog wat.
Makers
Robbie Williams is trouwens afkomstig van Ridley Scott Associates en regisseur Joe Pearlman ( ook bekend van Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now). Eens kijken wat voor leuks zij ervan hebben gemaakt.Al kijken heel veel fans uit de jaren negentig toch wel. Ik kan het weten.
Geef een reactie