Dit jaar hadden we door de Corona-perikelen geen Eurovisiesongfestival, maar heb je toch zin in een beetje Eurovisiegevoel? 26 juni verschijnt op Netflix de film ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.’
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Twee zangers – Lars Erickssong (Will Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) – uit een klein dorpje in IJsland jagen hun droom na tijdens de internationale zangwedstrijd die het Eurovisiesongfestival heet.
Hoge verwachtingen, sluwe rivalen en verschillende missers stellen hun relatie op de proef.
Will Ferrell
Deze komedie is mede-geschreven en mede-geproduceerd door de bekende Amerikaanse acteur komiek Will Ferrell. Je kunt ‘m onder meer kennen van het satirische programma ‘Saturday Night Live’ en films als ‘Zoolander’ en ‘Anchorman.’ Hij speelt overigens ook één van de hoofdrollen in de film.
Will Ferrell pakte de research serieus aan. Zo woonde hij de finale van het Eurovisiesongfestival bij in 2018 in Lissabon. Ook sprak hij achter de schermen met deelnemers.
In 2019 werden Ferrell en de andere hoofdrolspeler Rachel McAdams, gespot tijdens de repetities van het Eurovisiesongfestival in 2019 in Tel Aviv.
Review
De film is vanaf 26 juni te zien op Netflix en veel recensenten hebben hun licht al laten schijnen over de film. Niet iedereen is even enthousiast. Zo haalt de film met moeite een voldoende op Rotten Tomatoes:
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga contains inspired ingredients and laugh-out-loud moments, but they’re outnumbered by the flat stretches in this overlong comedy.
Bron: Rotten Tomatoes
Lees: de film kent een paar grappige momenten, maar wordt vaak saai en duurt te lang.
Kijken?
Overigens vond ik dat erg meevallen. Dan Stevens was erg geestig als de Russische kandidaat Alexander Lemtov en Pierce Brosnan doet het niet onaardig als de vader van het personage van Will Ferrell. Bovendien zien we Eurovisie-winnaar Salvador Sobral in een scene voorbij komen. Ook is de soundtrack zo fout te zijn dat-ie leuk wordt.
Het verhaal is natuurlijk van bordkarton en dat geldt ook voor veel personages. Maar wat boeit het? Het kijkt lekker weg, er zitten een paar oorwurmen van jewelste in en soms is-ie best grappig. Noem het voor mijn part maar camp. En nog belangrijker: het zorgt voor dat Eurovisiesongfestivalgevoel. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken.
Vanaf 26 juni is de film te zien op Netflix
Geef een reactie