Een kostuumserie over voetbal in Groot-Brittannië? Is dat wat? Zeker. Vooral als je je bedenkt dat de maker van Downton Abbey – Julian Fellowes – achter deze serie zit. ‘The English Game’ is nu te zien op Netflix.
The English Game
1879. Twee voetballers uit verschillende sociale klassen- Arthur Kinnaird (Edward Holcroft) en Fergus “Fergie” Suter (Kevin Guthrie) – kampen met professionele en persoonlijke onrust om het spel, en Engeland, voor altijd te veranderen.
Julian Fellowes
Deze serie werd voor Netflix gemaakt door de beroemde Julian Fellowes. En deze man is niet alleen scriptschrijver, maar ook regisseur, acteur en schrijver. Zijn bekendste werk? Zijn script voor de beroemde film Gosford Park en de serie – plus film – Downton Abbey.
Ook is de serie Belgravia (te zien op ITV) – gebaseerd op het gelijknamige boek – net verschenen en komt de serie ‘The Gilded Age’ (straks te zien op HBO) eraan.
Is het wat?
De serie is vanaf 20 maart te zien op Netflix en wordt vooralsnog niet goed ontvangen door de recensenten. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een beoordeling van 54%:
Love it or loathe it, The English Game‘s love of the game is likely to illicit a rise out of fans, but tedious plotting stretched too thin may inspire others to riot.
Bron: Rotten Tomatoes
Daar zijn veel kijkers het niet mee eens. Op IMDb krijgt de reeks dan ook een 7.8. Hoewel niet iedereen fan is van de serie (vooral mensen die een hekel hebben aan kostuumdrama’s), vinden veel kijkers het een lekker soapy kostuumdrama over voetbal, maar ook over het klassenverschil.
Precies zoals we van Julian Fellowes gewend zijn.
En ja, ik vind ‘m heerlijk. Maar ik hou dan ook van het werk van Julian Fellowes. Al maakt-ie een kostuumdrama over toiletpotten, ik kijk.
De zesdelige serie ‘The English Game’ is nu te zien op Netflix
Zo heel af en toe brengt Netflix een kwalitatieve serie in eigen beheer uit, 90% is, en dat is geheel alleen mijn eigen mening, tenenkrommend slecht. In The English Game, boeiend ook voor diegenen die niet van voetbal houden is het interessant om te zien hoe het professionele voetbal is ontstaan. Terwijl het spel in eerste instantie door de bovenklasse gespeeld werd er neerbuigend gekeken werd naar de Arbeidersklasse is het nu omgekeerd. Gelukkig gaat het in de serie niet alleen om voetbal maar worden ook de sociale misstanden in kaart gebracht.
Overigens mag ik opmerken dat ik in het rijtje de serie Onorthodox mis, een geweldig boeiende serie.
Sluit ik mij geheel bij aan!
Overigens heb ik hier over Onorthodox geschreven. Ben ‘m niet vergeten 😉
https://www.scriptgirl.nl/2020/03/vanaf-26-maart-op-netflix-de-serie-unorthodox/
Excuses, heb ik over het hoofd gezien.
Nee joh, geen sorry. Geen probleem! Dank voor je mooie reacties. Dit zijn echt aanvullingen op de serie’s in kwestie.
Groet!
Daniëlle