Modellenprogramma’s zijn er in overvloed. Maar ik blijf het zeggen: de één is succesvoller dan de ander. Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar I Can Make You A Supermodel. Maar helaas, het is vooralsnog geen topper.
I Can Make You A Supermodel
In I Can Make You a Supermodel gaat de Amerikaanse modellenscout en ‘agent’ Paul Fisher met zijn team op zoek naar potentiële supermodellen in Nederland. Niet in de laatste plaats omdat modellen als Doutzen Kroes en Lara Stone hier vandaan komen.
Paul en zijn team speuren – in een gruwelijk lelijke witte camper – naar jonge, mooie meiden in steden en dorpen . Ze bezoeken modellenbureaus en gaan desnoods naar de hockeyvelden om meisjes te vinden te voor opdrachtgevers als Gusto Barcelona en Prada. Samen met zijn team besluit hij welke meisjes doorgaan en welke afvallen. De meisjes die geselecteerd worden, kunnen zomaar van de ene dag op de andere dag op de catwalk van Milaan of New York belanden.
>> Meer over I Can Make You A Supermodel
Paul Fisher
En ja, dat kan Paul Fisher bereiken. Hij is al jaren een van de meest invloedrijkste scouts en agents en was verantwoordelijk voor carrières van modellen als Naomi Campbell en Stephanie Seymour. Na een terugval in de jaren negentig ( denk aan drugs en drank) schijnt hij nu weer back on track te zijn.
Nou ja, het is maar wat je back on track noemt, want Paul Fisher doet voorkomen dat hij meerdere gezichten heeft. Zo is hij snoeihard tegen zijn personeel ( Paul schreeuwt hard en veel), maar slijmt hij bij de meisjes en de ouders. Alles is daar ‘great, amazing and wonderful.’
Geen idee in hoeverre het acteerwerk is van deze Paul Fisher, want de ruzies met zijn personeel komen behoorlijk gemaakt over. Mocht hij wel zo zijn, dan is het echt schrikken. Misschien kunnen we dan concluderen dat die Fisher een beetje geschift is.
Vooral toen twee teamleden wegliepen ‘omdat ze er niet meer tegen konden.’
En daar zit je dan, met je lelijke witte camper.
Kennis van het vak
Zonde, want Paul Fisher lijkt dat allemaal niet nodig te hebben. Hij en zijn team halen feilloos de meiden eruit die alles in zich hebben om model te worden. Bovendien heeft hij goede opdrachtgevers als Prada in de zak en hamert hij erop dat hij de belangen van de meiden het belangrijkst vindt. ‘Dat heb ik aan de ouders beloofd.’
Geen loze beloftes
En Paul doet geen loze beloftes. De twee meiden die door waren – Juul en Julia ( of was het nu Julie? het waren allemaal meisjesnamen met een J gisteravond) – liepen niet lang daarna of op de catwalk in steden als Milaan. Eentje is zelfs een van de gezichten geworden van het zusje van Prada, Miu Miu.
Sympathiek genoeg?
Voor veel jonge meiden die ervan dromen om model te worden, moet Paul Fisher de Petrus zijn van de modellenpoort. En dat is-ie in zekere zin ook. Daar twijfel ik niet aan. Maar of kijkers Fisher en zijn zoektocht sympathiek genoeg vinden om naar te kijken? Dat betwijfel ik dan weer wel.
Kijkcijfers
Vooral toen RTL5 de helft van het kijkerspubliek kwijtraakte tijdens de eerste aflevering van I Can Make You A Supermodel. Deze aflevering trok 431.000 kijkers. Even ter vergelijking: het programma ervoor ( Adam zkt. Eva ) trok meer dan 800.000 kijkers.
Misschien had Paul beter zonder de camera de Nederlandse straten af kunnen gaan. Dan had hij die lelijke witte bus ook niet nodig gehad. En was hij misschien iets aardiger geweest voor zijn personeel.
I Can Make You A Supermodel is iedere dinsdag om 21.30 te zien op RTL5
Afbeelding: RTL
Geef een reactie