Een paar weken was ik – heel gek – in een winterse stemming. Ik had zin om zowaar boerenkool te maken. Vriendlief – hoewel sceptisch – haalde een zak aardappelen, boerenkool en rookworst. Maar nu zijn we een paar weken verder en zijn alleen die aardappelen en de rookworst nog goed. Idee mislukt. Of toch niet?
‘Eet mij!’
Iedere keer dat ik de koelkast open trek, staart die rookworst me aan. Zo voelt het tenminste. ‘Eet mij, eet mij!’ lijkt het ding te schreeuwen. Nu zou dat eten natuurlijk makkelijk lukken, maar nu vind ik eigenlijk dat ik ook die boerenkool moet maken.
Verlamd door angst
Ik heb alleen geen idee hoe. Het gevolg is dat ik verlamd raak door angst. Dat had ik trouwens ook met eend. Maar sinds ik in december die eend twee keer heb klaargemaakt, durf ik dat aan. Dat, lieve mensen, wil ik ook met boerenkool hebben.
En met stamppot. Maar dat is nu nog een stap te ver.
Het lekkerste recept?
Terug naar die boerenkool. Hoe maak je eigenlijk lekkere boerenkool? Ik weet dat er duizenden recepten rondwaren op het internet, maar wat is nu het lekkerste recept? En welke is vooral het snelst klaar? Vooral omdat ik geen tijd heb om uren met potten en pannen te smijten in de keuken.
Ik kan het heus wel …
Bovendien wil ik aan vriendlief bewijzen dat ik het heus wel kan. Ik kan echt wel boerenkool maken. Het enige dat ik nodig heb, is tijd. Ik heb even tijd nodig om een paar van die recepten uit te pluizen. Ooit komt het goed. Hopelijk neemt de rookworst het mij niet kwalijk.
Update …
En ja, nadat ik van veel lieve mensen recepten had gekregen, is het deze geworden. Al was het meer een boerenkoolschotel, maar het was zowaar eetbaar. Mijn eerste boerenkool. Dat er nog maar vele stampotten mogen volgen.


http://www.ah.nl/allerhande/recepten/7456/klassieke-boerenkoolstamppot
zo simpel is het!
Dank voor je recept! Ik ga ‘m proberen!