Een aantal jaren geleden was Smaken Verschillen op Net5 één van mijn favoriete ‘eetprogramma’s.’ Helaas stopte het programma al na twee seizoenen. Maar goed nieuws: het programma komt terug op Net5. Alleen krijgen we nu wel een VIP Editie van Smaken Verschillen.
Eerste twee weken met BN’ers
De onvermijdelijke Bekende Nederlanders van het B- of zelfs C-garnituur zijn weer uit de kast getrokken voor de eerste twee uitzendweken. Het programma moet tenslotte wel in een nieuw jasje gestoken worden. Maar vrees niet, daarna is het weer de beurt aan de onbekende hobbykoks.
Smaken Verschillen
En da’s fijn, want de opzet van het programma is aardig. In dit dagelijkse programma draait alles om het organiseren van het smakelijkste en vermakelijkste etentje in eigen huis. Vijf amateurkoks rouleren een week lang als gastheer of –vrouw en beoordelen elkaars diner.
Aan de hand van de invulling van de avond geven de vijf amateurkoks elkaar cijfers. Niet alleen de culinaire kunsten zijn belangrijk, ook de aankleding en gezelligheid tellen mee. Aan het eind van de week wordt duidelijk wie van de vijf de hoogste cijfers heeft behaald en zich de beste gastheer of –vrouw van de week mag noemen.
Aparte combinaties
In de vorige seizoenen pakte dat leuk uit. Van arm tot rijk, van jong tot oud en van amateur tot kok? Alles werd bij elkaar gezet. En dat zorgde soms voor – ehm- aparte groepen. Bij de ene groep was het reuze gezellig, terwijl de andere groep behoorlijk zuur was. Het draait namelijk niet alleen om eten. Ook het huis van de kok wordt tussen de gangen door aan nadere inspectie onderworpen door andere gasten.
Emile Ratelband
Hopelijk hebben de Bekende Nederlanders die aan dit derde seizoen meedoen, dan ook de eerdere seizoenen gezien. In de eerste week zijn dit: Fajah Lourens, Tony Wyczynski, Kimberley Klaver, Judith de Klijn en Emile Ratelband.
Interessante groep. Zo gaat Fajah op de Surinaamse tour met te weinig servies, verrast Tony iedereen met zijn creativiteit en kookt Kimberley het liefst met biologische producten. Judith zet op haar beurt vol in op het prikkelen van de smaakpapillen en Emile bereidt een wel erg interessante maaltijd voor zijn gasten. Hij eet namelijk geen vlees, vis, alcohol of zuivel …
Matsoe Matsoe kookt
Ook de tweede groep belooft gezellig te worden. Saar Koningsberger, Geert Hoes, Chimène van Oosterhout, Jeffrey Wammes en Joey Spaan proberen elkaar te imponeren met hun kookkunsten en gastvrijheid. We zijn vooral benieuwd naar de culinaire aspiraties van Joey, ook wel bekend als Matsoe Matsoe. Waarschijnlijk schakelt hij zijn moeder in.
Je kunt je nog opgeven …
Na deze eerste twee weken nemen amateurkoks uit het hele land het stokje over. Je kunt je trouwens nog opgeven. Mijn zegen heb je ( weer iets met favoriet programma mompelt).
Vanaf maandag 24 februari start om 19.55 uur start het derde seizoen van Smaken Verschillen op Net5.
Afbeelding via Net5.nl
Geef een reactie