River Island

Een nieuw huis, een nieuw begin.

4 comments

Personal Life | 09/12/2011

Zo is het ene huis gekocht, staat het andere huis te koop en zo krijg je alweer de sleutel van je gloednieuwe huis. Nou ja, gloednieuw? Het huis dat ik en vriendlief hebben gekocht is toch al een jaartje of twaalf oud. Laten we ‘t er maar op houden dat ‘t voor ons gloednieuw is. En vandaag krijgen we de sleutel.

Want even voor de goede orde, het is de eerste keer dat vriendlief en ik samen iets kopen. Allebei hebben we een koophuis ( die overigens hier en hier te koop staan), maar het is toch best gezellig om met z’n tweeën overnieuw te beginnen. In een huis dat van ons samen is en staat in een buurt die wij allebei niet goed kennen.

En dat is wel zo fijn, want na dertien jaar Amsterdam had ik geen zin om in mijn oude buurt in mijn oude hometown Sneek te belanden. Niet dat er niets deugt aan die oude buurt – integendeel – maar als je dan toch terug gaat, dan is een onbekend gedeelte beter. Bovendien staat dit huis in een buurt vol met moderne huizen. Best bijzonder, want voor de rest zijn de bouwsels in Sneek niet héél erg modern.

Het is nog een wonder dat ze nooit bij de Waterpoort zijn blijven hangen.

Dan is het toch fijn als je een huis vindt dat bij je past. Of liever gezegd, een huis dat je allebei bevalt. Want je moet het daar toch beide een jaartje of tien – ik ben een standvastig mens – volhouden. Ik was om toen ik de verbouwde werkkamer op de begane grond zag. Vriendlief realiseerde zich dat hij zijn motor gewoon kon plaatsen in de berging. En dan hadden we ook nog die diepe, zonnige tuin en het lichte huis.

En het allerfijnste? Je kunt zo’n huis weer helemaal opnieuw inrichten en verven. Met nieuwe kleuren, ander behang, nieuwe vloeren en meer meubels.  En nee, dat ga ik allemaal niet doen. Dat laat ik over aan de twee rechterhanden van vriendlief. Ik sla vooral aan het verven en het delegeren. Koffie en thee maken ben ik trouwens ook best goed in.  Dat moet ook wel, want dat gaan we nodig hebben deze maand met als dat kluswerk.

Maar niet voordat we vandaag het koopcontract én het samenlevingscontract tekenen. En dat gaan we daarna vieren. Met champagne in ons gloednieuwe huis. Want een nieuw begin is niets zonder bubbels.

© 2011 – 2014, Danielle. All rights reserved.

4 Responses to “Een nieuw huis, een nieuw begin.”

  1. Silvia says:

    Hoi Daan en geliefde! Van harte met jullie nieuwe huis. Een mooi begin alvast voor 2012. Silvia

  2. Als iemand anders het says:

    Ik begrijp daar nooit een zak van: doen mensen er eerst eeuwen over om een geschikt huis te vinden om te kopen; hebben ze er eindelijk een gevonden, gaan ze gelijk de boel helemaal slopen en ombouwen en weet ik al veel niet meer!!! Waar slaat dat nou toch op? Dan maakt het toch niet uit om nog even verder door te zoeken naar een huis waar je al die ellende niet in hoeft te doorstaan?!?

Leave a Reply