River Island

All that glitters. Ook op je kleding.

0 comments

Fashion | 04/12/2011

Misschien ligt het aan ‘t feit dat mijn sterrenbeeld Leeuw is, maar ik hou van alles wat glimt en glittert. Tot op het ordinaire af. Verlekkerd staar ik naar allemaal jurkjes, schoenen en tassen met pailletten, glittertjes en glimmende stoffen. En ik kan mijn lol op, want het is ook nog hartstikke hip.

 

Vriendlief – Dat is een Waterman, voor het geval je het wilt weten – moet daar niet al teveel van hebben. ‘Straks geef je nog meer licht dan de kerstboom,’ heeft-ie wel eens geroepen. Daar trek ik me overigens niets van aan, want een beetje glitter leukt het leven toch op. Het zal waarschijnlijk dan ook niemand verbazen dat ik mijn eerste item met glitters al te pakken heb.

En dat is dit zwarte glittervestje. Nu al vreselijk handig. Trek ‘m aan over een jurkje met korte mouwtjes en je hebt ‘t nog warm ook. Maar stiekem staat-ie ook best gezellig bij een jeans en hoge hakken. Dan wordt het ietsje meer Kate Moss en iets minder Joan Collins.

Maar omdat een vrouw nooit genoeg glimmende dingen in d’r kast kan hebben, heb ik ook al een aantal andere dingen gespot. Wat dacht je van deze legging van Malene Birger? De meeste lezers schieten waarschijnlijk in de stress. Een legging? En het glimt? Maar zo’n legging staat best wel hip als je het combineert met zwarte hoge hakken, een zwart jurkje en een bijbehorende blazer. Een chique clutch erbij en je look is helemaal af. Geloof me maar.

Als je bijzonder ongelukkig wordt van leggings, dan kan je ook nog je toevlucht nemen tot glitterjurkjes. Zoals onderstaand exemplaar. Word ik blij van. Weer hetzelfde verhaal. Zwart blazertje, goede clutch en hoge hakken erbij en je bent weer klaar. En als je nu denkt, waarom zegt ze dat alweer? Dat komt omdat glitters zoveel aandacht trekken, dat je de rest rustig moet houden. Anders ben je net zo fel verlicht als je kerstboom. Dat zie ik zelfs.

En als je er dan niet wilt uitzoen als een kerstboom, dan kan je altijd nog je toevlucht nemen tot schoenen en accessoires. Deze schoenen bijvoorbeeld. De gouden muiltjes van Assepoester zijn er niets bij. Gewoon een LBD erbij aantrekken en je glittert gewoon lekker december door.

Wat je natuurlijk ook kunt doen – en daar ben ik een groot voorstander van – is investeren in een clutch met glitters. Loop je niet voor joker, maar ben je wel heul errug trendy. Zoals dit exemplaar van Anya Hindmarch. Die ze op net-a-porter ook nog gecombineerd hebben met zo’n wit jurkje van Marchesa. Daar word ik helemaal hebberig van. Misschien toch maar beide kopen. Doe ik mijn sterrenbeeld helemaal eer aan. Al zal mijn bankrekening daar wel anders over denken.

 

Bovenste afbeelding: gouden clutch ( Dune – Te koop bij de Bijenkorf) 

© 2011 – 2014, Danielle. All rights reserved.

Leave a Reply