River Island

New Chicks 2011 : Aflevering 3 – Een gebroken hart

2 comments

New Chicks | 15/11/2011

Voorlopig wil het nog niet echt opschieten met de ware liefde in New Chicks. Ja, er wordt gezoend en ja, er worden nog wel wat meer dingen gedaan dan zoenen alleen, maar vooralsnog blijven alle meiden nog lekker in de villa op Curaçao. Behalve Britt dan. Die had drie nachten alleen geslapen en dat betekent exit New Chicks. Overigens tot groot plezier van Kirsten. Eens kijken of ze wel uit de voeten kan met Britt’s opvolgster. En dat is de niet zo héél erg slimme Jennifer.

 

Maar de komst van Jennifer betekent wel een geluk voor alle meiden. De tellers van alle vrouwen staan weer op nul. En op dit goede nieuws moest gedronken worden. De meiden waren benieuwd naar de nieuwkomer. ‘Ze mag wel wat dom zijn, dan lijken wij slimmer!’ riep Kirsten. En daarmee kwam haar wens uit. Want Jennifer is niet zo slim. Dat gaf ze zelf ook ruiterlijk toe. ‘Ik ben best wel dom. Ik ben wel grappig en spontaan omdat ik zo dom ben. Ik val meestal op foute mannen en die gaan vreemd. Meestal kies ik wel voor de verkeerde.’

Ach ja, zelfkennis siert de mens.

Maar een hoog IQ of niet, bij wijze van verwelkoming hadden de dames een grote groene cocktail voor haar neergezet. Geen idee wat daar inzat, maar het was in ieder geval veel Pisang Ambon. Kon Jennifer haar laatste hersencellen ook nog vernielen. Tamara en Kirsten beschouwden Jennifer ogenblikkelijk als concurrentie. ‘Zij is ook blond.’ Jessica haalde haar schouders op. ‘Ik heb alleen een concurrent als ik in de spiegel kijk en verder niemand.’

Daarna kieperden ze Jennifer maar het zwembad in. Een nadeel, daardoor verdwenen Jennifer’s getekende wenkbrauwen. Dat vond Jennifer niet oké. ‘Ik heb de wenkbrauwen erop getekend, dat is nog een heel gemeet en ik ben er niet zo goed in.’ Sharon was één en al begrip. ‘Mij staan ze niet, maar ik vind ze wel mooi.’ Tamara vond het vooral hilarisch. ‘Komt iemand uit het zwembad zijn de wenkbrauwen weg.’ Sharon bleef wel lief over Jennifer: ‘Ze is wel een beetje dom, maar ik vind dat wel leuk.’

Lees: ik vind dat geen concurrentie.

En na wat gekloot op bed ( iets in de trant van ‘ik gooi de cocktail recht tussen je benen, dan ben je een lesbo’) waren de meiden helemaal klaar voor de mannen. Want welke vier mannen zouden deze keer de villa opleuken met hun aanwezigheid?

De eerste was de gespierde Angelo. Tamara wist niet wat ze ervan moest denken. ‘Jij mag met mij naar huis,’grapte ze. Maar stiekem dacht ze er toch iets genuanceerder over. ‘Hij ziet eruit als een playboy. Die gaat iedereen avond meteen ander meisje naar huis.’ En ach, de beste man ging toch voor Kirsten. ‘Haar leuke uitstraling maakte de meeste indruk,’ riep Angelo. Kirsten en een leuke uitstraling? Hmmm. Misschien zouden we die Angelo eens een bril cadeau moeten geven.

De tweede in rij was de mollige Dave. ‘Hallo schatje,’ riepen de meiden nog, maar aan hun gezichten te zien waren ze niet echt enthousiast. Jessica was the object of affection van Dave. ‘Ik ga voor Jessica. Ze ziet er gezellig uit.’ Jessica was er niet weg van. ‘Als hij in Nederland zou lopen, zou ik niet omkijken.’Tamara probeerde de moed erin te houden. ‘Ik denk dat hij wel slim is.’

Als derde kwam de kleine Maurice op. Hij was voor Jennifer naar Curaçao gekomen. Maar ook dat was niet wederzijds. ‘Hij is kleiner als mij. Je weet wat ze zeggen? Kleine mannne, kleine … ‘ Het was duidelijk, Jennifer wilde een grote man.

En die kreeg ze in de vorm van – volgens Nikkie Plessen dan – een semi bekende Nederlander. En dat was Joeri Post. De broer van Winston Post die honderd jaar geleden ergens een rolletje had in GTST. Wie kent ‘m niet. De dames werden er stil van. Alleen Jennifer doorbrak de stilte met een terechte vraag. ‘Wie is Winston Post?’ Gelukkig voor Joeri maakte zijn uiterlijk meer indruk. Vooral Jennifer en Kirsten waren meteen weg van de man. ‘Iedereen vindt ‘m leuk. Dat wordt een strijd!’ riep Jennifer.

En dus werden meteen Joeri’s spieren bevoeld en werd hij samen met de andere mannen in het zwembad gekeild. Voor zover we weten behielden deze mannen gewoon hun wenkbrauwen. Al was Tamara enigszins teleurgesteld in de mannen. ‘Ik wil een vent met hersens. Maar ja, vind die hier maar.’Ook Jessica was een tikkie wanhopig. ‘Ik wil een keer een slimme kerel waarmee je goed kan praten, naar de sterren kan kijken en er toch verzorgd uitziet.’

Met de inhoud van de hersenpannen van de mannen hielden Sharon en Jennifer zich niet bezig. Zij bespraken intussen meneer 1 en 4. En daarmee bedoelden ze Angelo en Joeri. Al werd het Sharon ook iets te gortig. ‘Ik zeg niet dat Jennifer geen inhoud heeft, maar meer alleen een feestbeest is.’ Maar toen één van de jongens vertelde dat hij uit Haarlem kwam, keek ook Sharon een beetje wazig. ‘Het ligt bij Amsterdam,’ probeerde hij nog. Ook dat hielp niet. ‘Ik weet niet eens of Amsterdam in Brabant ligt?’ Aan Jennifer had hij helemaal niets. ‘Ik heb het niet zo op Buiten-Brabanders. Buitenlanders noem ik dat.’ Ook Jessica had weinig trek in iemand buiten Brabant. ‘Ik vind het wel makkelijk als mijn vriend Brabants is, dan hoef ik niet alles te vertalen.’

Het is wel duidelijk. Als het lot van de ontdekkingsreiziger ooit in handen had gelegen van deze Brabantse meiden was Amerika nooit ontdekt. Sterker nog, dan hadden ze nooit geweten dat er zoiets bestond als Engeland, Rusland of China. Want ja, dat ligt toch allemaal buiten Brabant.

Desondanks richtte Sharon toch haar pijlen op ‘buitenlander’ Angelo. Vakkundig wurmde ze zich al op Angelo’s schoot in het zwembad. Dat vond hij niet onprettig. ‘Ik werd wel opgewonden dat ze in het zwembad bij mij op schoot kwam zitten. Ik heb ook gevoel.’

Dan maar hopen dat dit ‘m ook een beetje van pas kwam tijdens de salsalessen die gegeven werden door een meneer met een onnatuurlijke R. Jennifer begreep al meteen niets van het tellen van de danspassen. ‘Tellen tot drie, ik kan niet rekenen!’ En ook Tamara had het niet naar haar zin. Zij moest dansen met Dave. ‘Hij ging meteen op mijn tenen staan, daar krijg je toch hangtieten van!’ Dave vond het ook maar niets. ‘3,2,1, echt drie keer helemaal niets.’ Joeri daarentegen beweerde dat hij alles al wist van salsa. Net als Sharon. ‘In Eindhoven heb je bij ons een salsaclub en daar komen alleen maar gekleurde mensen. Dat heb je bij ons ook!’ Dat verklaarde waarschijnlijk waarom ze later in de armen van Angelo lag. Correctie, Angelo danste en Sharon heupwiegde mee.

Dat was meteen een mooie gelegenheid voor de mannen om weer hun voorkeur voor de vrouwen te laten weten. Al had Jennifer nog geen idee wat er ging gebeuren. ‘Is er een eliminatie ofzo?’ Daar moest presentatrice Nikkie Plessen hartelijk om lachen. ‘Je hoeft nog niet naar huis!’ Jennifer zag er zichtbaar opgelucht uit.

Dat weerhield Joeri er overigens niet van om voor Jennifer te kiezen. ‘Ze is mooi blond.’ En ook Jennifer was verguld. ‘Het klikt gewoon.’ En hoewel Angelo naar het eiland was gekomen voor Kirsten koos hij voor Sharon. Daar was Sharon ook blij mee. ‘Hij is de lekkerste die er bij zit. Blij dat hij voor mij koos.’ Eh ja, Sharon. Daar heb je ook alles voor gedaan.

Dave koos nog steeds voor Jessica. Die was niet echt gelukkig met zijn keus. ‘Ik denk dat hij wel een slimme jongen is. Als hij mij aanraakt, dan krijgt hij een klets voor mijn kop.’ En ook Tamara was niet echt blij met Maurice. ‘Ik hou van vrouwtjes met een grote bek, een klein hartje. Ik heb toch de grootste klik met Tamara.’ En dat betekende dat Kirsten alleen overbleef. Die ging bepaald niet zielig in een hoekje zitten. ‘Dan weet ik ook hoe Britt zich voelde. Maar …’ en daarna verscheen er een grote grijns op haar gezicht. ‘Misschien slaap ik toch niet alleen.’ En dat betekende dat ze vastbesloten was om Joeri te veroveren. Dat Jennifer al met hem had gezoend bij het zwembad maakte haar niets uit.

Tijdens het opmaken roddelde ze al flink over Jennifer tegen Sharon. ‘Ze kan echt niet rekenen.’Jennifer vermoedde al iets. ‘Ik denk dat ze mij wel tegen dom blondje vinden.’ Dat klopte. ‘Misschien maakt ze straks een domme opmerking en dan sta ik een punt voor,’riep Kirsten.

Geen wonder dat ze zich meteen al tijdens het uitgaan zich stortte op Joeri. Alles haalde ze uit de kast. Zo zagen we d’r zelf daggeren. In een onbewaakt moment dat Jennifer niet oplette zoende Kirsten Joeri. Die was bepaald niet ongevoelig voor haar charmes. ‘Of ik bij Jennifer ga slapen? Er is nog iemand in het spel en dan wordt het moeilijk.’ Toen werd het ons duidelijk, Joeri wilde gewoon scoren. Hoe dommer het wijf, hoe beter hij het vond. Dan had Sharon het beter voor elkaar. De hele avond lag ze in de armen van Angelo. ‘Wat is er niet leuk aan hem. Alles is leuk!’ riep ze enthousiast.

Het enthousiasme was ver te zoeken bij Jennifer. Huilend keek ze in een hoekje toe hoe Kirsten en Joeri elkaar helemaal gevonden hadden. Kirsten deed alsof haar neus bloedde. ‘Ik weet niet wat er aan de hand is,’ riep mevrouw hypocriet. Al gaf ze later ruiterlijk toe dat ze precies wist wat ze gedaan had. ‘Ik vind het niet zielig voor Jennifer, ik wil zelf ook blijven.’ Jessica was haar gebruikelijke cynische zelf. ‘Die Pieter post. Eerst Jennifer, dan Kirsten.’ Hoewel Jennifer nog iets riep over dat er meer olifanten in de zee ( ofzoiets ) waren, konden we merken dat haar hart gebroken was.

En bedankt Joeri en Kirsten.

Sharon en Angelo waren intussen alweer terug in de villa en rampetampten erin hun eigen slaapkamer er lustig op los. Dat viel Dave ook al op. ‘Angelo en Sharon waren zo geil als een pakje boter dat al gesmolten was.’ Dat beaamde het duo ook de volgende tijd. Dat kom Dave niet zeggen. Die lag op zijn eigen helft van het bed bij Jessica. Voor de zekerheid had ze er nog wat kussens tussen gepropt. Tamara werd gewoon wakker met Maurice in haar bed, terwijl Jennifer alleen in haar bed sliep.

De volgende ochtend zocht ze maar steun bij Maurice in de hangmat. ‘Iemand neemt me maar zoals ik ben. Ik ben zoals ik ben. Het was een beetje kuststreek achter mijn rug om.’ Maurice knikte goedkeurend toe. Kirsten kon het niets schelen. ‘Het is haar eerste avond, weet ze gelijk hoe Britt zich heeft gevoeld. Ik heb schijt. Ik heb gewoon lekker mijn moves gemaakt,’grijnsde ze. Jennifer besloot er maar het beste van te maken. ‘Geen tien op je hand, maar honderd mannen in je hand. Hoe zeg je dat ook alweer?’

Tamara leefde vervolgens al haar frustratie uit op het schoonmaakrooster. ‘Ons ma poetst het hele huis helemaal door. Zo erg ben ik niet, maar ik hoef geen ratten door het huis te hebben lopen.’ Van de weeromstuit zette ze ook de mannen aan het werk. Joeri – die ons nu al de keel uithing – had er geen zin in. ‘We zijn hier op Curaçao. Een beetje chillen.’ Maar daar was Tamara niet gevoelig voor. ‘Nee, dan kunnen we straks met een frisse lei beginnen.’

Hoe dan ook, de mannen waren snel klaar met de schoonmaak. Vooral Dave probeert er onder uit te komen. Omdat Jennifer als enige de nacht alleen had doorgebracht, koos zij twee mannen met wie zij de middag wilde doorbrengen. De rest mocht lekker racen op de jetski. Ze koos dan ook voor Maurice en Joeri. Vooral die laatste baalde als een stekker. ‘Ik had graag op een jetski willen zitten.’ Tamara maakte het niets uit dat Jennifer voor haar partner Maurice had gekozen. ‘Ik vind het niet erg. Het is een leuke knul, maar het is niet mijn prins op het witte paard,’vertelde ze aan Jessica. Zij vermoedde het ergste. ‘Probeerde hij aan jet te zitten?’ Tamara knikte. ‘Hij probeerde me vast te pakken,’riep ze al tandenpoetsend. Jessica gaf meteen goed advies. ‘Probeer mijn tactiek met de kussens er tussen.’

Maar al snel had iedereen een leuke tijd op de jetski. Joeri – die achterbleef met Maurice en Jennifer- in de villa om een carnavalsfeest voor te bereiden, baalde nu nog meer. Vooral omdat hij totaal werd genegeerd door Jennifer. Al was Joeri zo overtuigd van zichzelf dat hij niet kon geloven dat dit de bedoeling was. ‘Wraak, ik denk het niet. Ze kan het amper een plan bedenken.’ Maar dat stak er mooi wel achter. Jennifer speelde het echter tactisch en richtte nu haar aandacht op Maurice. Die vond dat helemaal niet erg. ‘Ze heeft een mooi figuurtje. Het innerlijk is natuurlijk ook belangrijk.’

Eh ja, natuurlijk.

De andere mensen hadden intussen behoorlijk zin in het carnavalsfeestje. ‘Het is toch keigezelig,’ riep Tamara. ‘Kunnen we vijf dagen lang zuipen.’Dat gold ook voor Sharon. ‘Ik kijk er het hele jaar naar uit.’Alleen onze cynische Jessica plaatste haar vraagtekens. ‘Ik hou eigenlijk niet zo van carnavalsmuziek.’

Had ik al gezegd dat ik die Jessica een leuk wijf vond? Desondanks zat de sfeer er goed in tijdens het carnavalsfeest. Dat hadden de mannen wel nodig, want dit keer mochten de vrouwen hun voorkeur uitspreken voor de mannen. Jennifer koos voor Maurice. ‘Hopelijk slaapt hij bij mij en dan slaap ik niet twee nachten alleen.’ Het deerde Tamara niet. ‘Slim!’ Dat vond zelfs Kirsten verstandig van Jennifer. ‘Wel een tactische zet!’

En wel zo handig voor Kirsten die weer voor Joeri koos. Dat vond Dave best amusant. ‘Joeri is de slet van het huis.’ Sharon koos weer Angelo en Jessica nam toch maar Dave. ‘Ik heb lekker rustig geslapen afgelopen nacht,’ waren haar vernietigende woorden. Dat bleek nog steeds dezelfde reden te hebben. ‘Ik vind Dave een aardige jongen, maar het is niet mijn prins op het witte paard.’ Tamara en Jessica hadden overduidelijk een pact gesloten, want ook zij koos voor Dave. ‘Ik heb zin om iets geks te doen, we houden wel een beetje van partnerruil, dus ik wil wel bootyshaken met Dave.’ Dave had natuurlijk niets door. ‘Ik heb nog nooit met haar gepraat, misschien wil ze met die bolle een hete nacht beleven?’ dacht de arme schat nog.

Ook Maurice kon niet geloven dat Jennifer echt oprecht voor hem koos. Hij zocht zowaar een beetje steun bij Angelo. ‘Zou het echt tactiek zijn? Vanmiddag heeft ze meer aandacht voor mij gehad.’ Angelo probeerde er het beste van te maken. ‘Misschien is het geen tactiek.’ Hé, wat leuk dat die vrouwen die mannen ook alles kunnen wijs maken. Al gold dat andersom niet. ‘Ik denk dat Joeri echt teveel in de spiegel kijkt, meer dan wij vijf chicks bij elkaar,’ oordeelde Jes.

Daar zou ze best wel eens gelijk in kunnen krijgen.

Tijdens het uitgaan was Jennifer al helemaal zat van Maurice en deed haar beklag tegen de vriendinnen Tamara en Jessica. ‘Hij zit de hele tijd te friemelen aan mij. Zelfs als ik naar de wc ga, loopt hij achter mij aan. Ik ben echt de grote zus die hij niet kwijt mag raken van zijn moeder.’ Jessica en Tamara lagen in een deuk. ‘Ik ben wel dom, maar ik ben wel een beetje slim,’ riep Jennifer. Maurice had er nog alle vertrouwen in. ‘Ze heeft al wat gedronken, ze is al wat los. Als het goed komt, ben ik tevreden.’ Jennifer had er een hele kluif aan om aardig te blijven doen tegen Maurice. ‘Hij moet wel blijven denken dat ik hem echt leuk vindt.’ Die moeite deden Jessica en Tamara niet voor Dave. Zij hadden alleen maar aandacht voor de locals. Dave was teleurgesteld. ‘Ik heb geen zin om daar moeite in te steken en Tamara heb ik de hele avond niet gezien.’ En toen Tamara werd gevraagd naar Dave, was ze al vergeten wie dat was. ‘Wie is Dave? Oh ja Dave.’ Dave trok zijn conclusies. ‘Ik denk dat ik vannacht maar op de bank ga slapen.’

Eenmaal thuis pakte Maurice snel zijn spullen van Tamara’s kamer, want de beste man was van plan om bij Jennifer in bed te stappen. Daar reageerde Tamara iets te enthousiast op. ‘Oh fijn!’ en ze plofte op haar bed. Dat gold ook voor Dave die automatisch in Jessica’s bed stapte. Joeri en Kirsten deelden ook weer het bed, terwijl Angelo en Sharon weer ritmische oefeningen deden in hun eigen bedstee. En Jessica en Tamara? Die gingen gewoon lekker bij elkaar in Tamara’s bed slapen. ‘We waren het een beetje beu om met een man te slapen.’ Joeri vond het maar sneu. ‘Dave had twee vrouwen. Dat heeft hij helemaal verkeerd aangepakt!’ Dat vond Dave zelf niet.’Ik ben ook geen loopse hond die er achter aan loopt.’ Maar ook Maurice kreeg niets gedaan bij Jennifer. ‘Ik denk dat hij er iets meer van verwacht had,’ zei ze nog.

De volgende ochtend was het natuurlijk maar de vraag of één van de meisjes zou meegaan met de jongens terug naar huis. Kirsten zag de bui al hangen. ‘Ik zou het echt erg vinden als Sharon weg gaat, zij is echt mijn maatje.’Sharon wist het intussen ‘nog echt niet.’ Een mooie gelegenheid voor Kirsten om het vuur op te stoken.’Je moet het zelf weten, maar ik wil echt dat je blijft.’

En dat kunnen wij ons voorstellen, want de rest van de meiden heeft ’t niet zo op Kirsten. En geef hen eens ongelijk.

Maar vooralsnog stonden Jessica en Tamara wel 1-0 achter, want volgens Nikkie Plessen hadden zij de regels overtreden. ‘Je slaapt of alleen in je bed of met een man. Maar altijd in je eigen bed.’ En dus werd er een nacht bij hen afgetrokken. Beide meiden keken niet alsof ze dat vreselijk erg vonden. Stiekem leek het erop alsof ze dit beschouwden als een leuke vakantie. De hoop op leuke mannen hadden ze allebei al lang opgegeven.

En dus was het aan Jennifer en Kirsten om te vertellen aan hun mannen dat ‘zij niet hun prins waren.’ Joeri was best verbaasd. Zeker toen Kirsten nog ‘doeg’ riep en zich daarna omdraaide. ‘Ik had het stiekem wel gehoopt dat ze met mij mee zou gaan,’ zei de man die zich opeens besefte dat hij was gebruikt waar hij bij stond. Ach, boontje komt om zijn loontje. Maar de verlossende woorden voor Angelo kwamen toch echt uit Sharon’s mond. ‘Ik zou echt met niemand anders weg willen gaan dan met jou. Ik ga met je mee.’ Desondanks liet Sharon nog wel een paar traantjes. Al keek ze uit naar de toekomst. ‘Het eerste wat ik ga doen met Angelo? Koffers op bed, kleding uit en denk dat ik hem helemaal uit elkaar ruk.’

Prachtig. Volgende week komt er een ander huisgenootje voor Sharon in de plaats, wordt Kirsten geconfronteerd met haar ex-vriendje en gaan de jongens en meisjes duiken.

© 2011, Danielle. All rights reserved.

2 Responses to “New Chicks 2011 : Aflevering 3 – Een gebroken hart”

 1. LeblancSas says:

  Hoi Danielle,

  Ten eerste: wat een geweldige blogs heb je over New Chicks geschreven. Applaus. Ten tweede vind ik dat je een erg intessante schrijfstijl hebt, zelf heb ik ook heel lang een soort columns geschreven en jouw verhalen hebben mij zeker getriggerd om weer aan de slag te gaan! Hoe zit het met deze site, is dit jouw site? Of schrijven er meerdere ‘scriptgirs’ over hun bevindingen over(wat lijkt de media/tv-programma’s) wat zij overal van vinden?

  Ik ben benieuwd, lijkt me leuk om wat van je te horen! Als dit jouw ‘eigen’ site is, heb je dan tips voor andere sites/dingen waar je columns/blogs kunt schrijven? Goed, ik hoor het allemaal wel. In ieder geval bedankt. Ga zo door, ik vind je blogs nu al geweldig!

  Groet Sasha

  • danielle says:

   Hi Sasha,

   dank voor je reactie en je enthousiaste mail! Zal vandaag mijn best doen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden in de vorm van een mail.

   Groetjes,

   Daniëlle

Leave a Reply