River Island

New Chicks 2011 : Aflevering 2 – De strijd barst los

0 comments

New Chicks | 08/11/2011

Altijd als je denkt dat het niet erger kan, komt er wel weer een tv-programma op de buis dat je oren doen laat klapperen. New Chicks is er zo’n eentje. Daarin gaan vijf Brabantse meiden op Curaçao op zoek naar de ware liefde. Iedere week wordt er een lading nieuwe boys ingevlogen. Allemaal leuk en aardig, maar als er niets voor de meiden tussen zit, hebben ze pech. Want drie nachten alleen slapen, betekent exit New Chicks

En het meisje dat in de ‘gevarenzone’ zit, is Britt. Zij zal de eerste nacht nog een vent moeten vinden die in haar bed wil slapen. Eh ja, dat is net zo ranzig als het klinkt. En toch blijf ik ook vanavond weer kijken. Gewoon, omdat niets zo fascineert als slechte tv.

Toch, deze tweede aflevering was niet zo ranzig als vorige week. Al kan ik nu ook wel verklappen dat er wel duidelijk verschil zich begint af te tekenen in de groep. Zo hebben we Sharon en Kirsten aan de ene kant en Tamara, Britt en Jessica aan de andere kant. Een ding hebben ze voorlopig wel gemeen. En dat is dat niemand van hen vorige keer al mee is gegaan met één van de jongens. Hoewel Kirsten redelijk de hots had voor Regilio en Sharon een tikkie opgewonden raakte van Beer.

Alleen Britt had niemand. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen!’ riep ze. En met z’n allen wachten ze op de nieuwe lading jongens. En terwijl ze schoonmaakten en een borrel dronken bespraken ze alvast de nieuwe jongens. Vooral Kirsten keek er naar uit. ‘Ik doe altijd wel de billencheck.’ En dat lieve mensen, was niet vanwege de billen. Voor Britt een mooie aanleiding om ‘alle piemels zijn voor Kirsten’ op zijn Brabants te scanderen.

En nadat nog even wat onappetijtelijke onderwerpen als voeten en teennagels werden besproken, vleiden de meiden zich met een drankje neder op de bank. Want het was tijd voor de mannen. Of kunnen we beter zeggen dat het eerder een vleeskeuring was door de vrouwen?

De eerste man die voorgeleid was, was de gespierde Kevin. ‘Dat is geen Brabander volgens mij,’ riep al één van onze Brabantse meiden die een detector hebben voor buitenlanders. Jessica moest er niets van hebben. ‘Hij ziet er best wel anabooltjes uit. Ik voel dalijk wel.’ Al dachten de anderen – lees Sharon – dat het wel echt was. Jessica was er niet van overtuigd. ‘Geef mij maar een menneke die lekker zichzelf is. Hij moet wel verzorgd zijn, dat wel.’ Maar ach, wat maakte het ook uit. Kevin ging toch voor Kirsten.

Daarna kregen we Frank voorgeschoteld. ‘Hij is wel lief,’ oordeelden onze schatjes. ‘Hij is in ieder geval geen anabooltje,’ riep Jes die vanavond echt overal de zonnige zijde van in zag. Maar ach, ook deze Frank kwam voor Kirsten. Maar Frank viel in het niet bij de lange Mitch. ‘Hij lijkt op DJ Tiësto,’ gilde de één. ‘Hij heeft mooie ogen,’ riep de ander. Als laatste hadden we Bas. ‘Dat is een poppie!’ riep de groep. Al moest Kirsten er niets van hebben. ‘Een beetje een kindje. Ik vind het gewoon niets.’

En stiekem waren de andere meiden ook niet van hem onder de indruk. Een beetje balen voor Jessica, want zij viel wel in de smaak bij Bassie. Alle meiden waren wel weg van Mitch. Vooral Kirsten werd er blij van. ‘Volgens mij is hij gespierder dan Kevin,’ grijnsde ze. Al plaatste Tamara nog wel een paar vraagtekens bij de spieren. Maar ach, naar goed gebruik werden de jongens in het zwembad geduwd. Sharon zag het helemaal zitten. ‘Volgens mij zijn het allemaal partybeesten.’

En met partybeesten moet natuurlijk gedronken worden en dus verzamelden de jongens en meisjes zich bij de bar. Eens kijken of die jongens Tamara konden verleiden, al moesten ze daar nog heel wat voor in huis hebben. ‘Ik val op mannen met een leuk innerlijk, het uiterlijk maakt me niet zoveel uit,’ riep Tamara al eerder. Jessica deed intussen maar een poging om Mitch te ontfutselen waar hij vandaag kwam. Al kwam het gesprek al vlug op de vraag hoe de locals op Curaçao toch heten. De jongens waren ernstig met deze vraag aan het worstelen. Tamara lag in een scheur. ‘Hun zijn nog dommer als ons!’ Al wist Tamara wel feilloos het antwoord. Blijkbaar heeft de alcohol nog niet alle hersencellen vernietigd.

Britt was zich intussen aan het bedenken hoe ze toch deze nacht een jongen in haar bed kon krijgen. ‘Ik moet het nu slim gaan spelen. Mijn voorkeur is DJ Tiësto. Ik hou van lange jongens, want ik ben zelf ook lang. Maar ik ga voor Frank.’

Die strategie kon ze mooi toepassen op de zeilboot waar ze met z’n allen op gingen varen. Sharon had weinig vertrouwen in Britt. ‘Ik weet echt niet wat Britt d’r type is maar als ik ze zo zie staan, dan vind ik niemand bij Britt passen.’ Al deed Kevin wel een poging om indruk te maken bij Britt. Helaas zonder succes. ‘Ik hou niet van jongens die – zo zeggen we dat in Brabant – met aardappels onder de arm lopen.’ En Kirsten? Die zag Frank wel zitten. Al had hij het meteen maar zijn zin met Sharon. ‘We hebben zo gelachen!’giebelde Sharon. Dat vond Frank nou ook. ‘We hebben lekker gebabbeld. Ik hou van babbelen.’ Brrrr.

’s Avonds moest er natuurlijk wel lekker gegeten worden. Tot plezier van Tamara die ’t wel kon waarderen als een man goed kon koken. ‘Biefstukje, pasta, maakt me niet uit, als het maar lekker smaakt!’ Sharon maakte het daarentegen niets uit. ‘Als hij kan koken en hij zier er niet uit, hoef ik ‘m niet. Ik ben niet zo veeleisend.’

Maar Frank besloot ook nog zijn pijlen te richten op Jessica. En ook dat pakte goed uit. ‘Dat klikte wel goed,’ glijde Frank vrolijk verder. En ook Jes vond dat niet erg. ‘Het was een goed gesprek, gezellige jongen.’ En zo praatte babbelbox Frank met alle vrouwen.

En na de zeilboot was het weer tijd om te feesten in de villa. Intussen had Kirsten haar aandacht verlegd naar Mitch. Het interesseerde haar weinig of Britt ‘m ook leuk vond. ‘Als Britt Mitch leuk vindt, dan laat ik ‘m niet schieten. Het is een spel.’En Britt? Terwijl Frank met een kip op zijn hoofd rond liep, zette Britt een helikopter op haar hoofd. ‘Op een gegeven zag ik iemand met een kip op z’n hoofd lopen en dus doe ik een helikopter op mijn hoofd,’ legde ze maar even uit. Juist.

Maar de pret werd verstoord door presentatrice die nu wel eens nieuwsgierig was naar de voorkeur van de – overigens behoorlijk dronken – mannen. Kevin mocht als eerste. ‘Ik ging eerst voor Kirsten, maar uiteindelijk ga ik voor inhoud. Dan gaan we voor Sharon.’ Eh, wat hebben we hier gemist? Sinds wanneer heeft Sharon inhoud? Toch, ons Sharonneke was blij. ‘Hij is best wel knap. Ik ben wel blij.’

De voorkeur van Mitch ging nog steeds uit naar Kirsten. ‘Mooi koppie, lekker lijffie, daar hou ik van, snap je?’ Kirsten was blij. ‘Dat vond ik leuk. Ik vind hem ook leuk,’ kirde ze. Bas besloot voor Tamara te kiezen. ‘Ik ging eerst voor Jessica. Maar je moet het verstandig spelen en dus ga ik voor Tamara.’ Tamara had niet zoveel met hem. ‘Basje is een beetje op zichzelf. Ik vind het niet leuk dat ik dan altijd aan het woord ben.’

En babbelbox Frank-met-de-kip-op-zijn-hoofd? ‘Ik kies Steffie.’ Verbaasd keken de meiden en Nikkie Plessen naar ‘m. ‘Steffie doet niet mee aan dit programma!’ riep Nikkie P. ‘Ik bedoel natuurlijk …’ en Frank wees naar Jessica.  ‘Dat is kiplekker,’ antwoordde Jessica gevat. Maar intussen wist ze wel beter. ‘Dat hij voor mij heeft gekozen, allemaal leuk en aardig. Maar ik slaap niet met een kip in een bed.’

Dat betekende dat Britt weer alleen moest slapen. Daar had de arme schat zelf wel een verklaring voor. ‘Ik val gewoon buiten de groep. De rest is net wat kleiner en wat slanker. En ze duiken met hun iedere dag in de make-up doos. Zo ben ik niet. Ik ben gewoon lekker mezelf.’ Een voordeel, Britt hoefde tenminste niet met een dronken kip in bed te slapen.

Het was in ieder geval een leuke gelegenheid om eerst eens met elkaar Truth or Dare te spelen. Jessica had het warempel naar d’r zin. ‘Ik vind het zo’n leuke groep nou!’ Al waren een paar meiden na het spelletje vooral bezig met Britt, want als zij die nacht niet een vent in haar bed had, vloog ze eruit. En dat wilde vooral haar vriendin Tamara voorkomen. Ook Jessica was ’t daar mee eens.

Dat konden we van Kirsten niet zeggen. ‘Als jij je opoffert voor Britt, dan ben je een top wijf, maar ik ben hier voor mezelf,’ riep ze tegen Jessica. Sharon was dezelfde mening toegedaan. En dus besloten Jessica en Tamara met ‘hun mannen’ te praten. Daar stelden ze Britt ook even van op de hoogte. Al had Britt er in het begin er weinig trek in. ‘Dat hoeft voor mij niet. Ik wil dat iemand bij mij slaapt om wie ik ben.’Gelukkig gooide Tamara er een ijzersterk argument in. ‘Van slapen word je niet zwanger!’ En dus zongen ze vrolijk samen  ‘als we gaan, dan gaan we met z’n tweeën!’

Dat mocht wel zo zijn, maar intussen had de keuze van Jessica, babbelbox Frank, weinig zin om met Britt in bed te slapen. Tegen Kevin en Mitch klaagde hij steen en been. ‘Ik heb niets met Britt. Ik ken haar niet. Ik vind het een belachelijk verhaal.’ Een beetje jammer dat hij zo op ging in zijn verhaal dat Jessica de deur van de kamer op slot gooide. Gevolg? Frank kon niet meer in de kamer. ‘Wat een kankerhoer!’ riep hij niet zo subtiel en dus besloot hij niet bij Britt te slapen, maar lekker te tukken bij Kevin en Sharon.

De volgende ochtend maakte iedereen de balans op. Jessica had alleen geslapen, maar Tamara ook. Want Bas had zich opgeofferd en bleek bereid te zijn om bij Britt te slapen. En dus kon Britt toch nog blijven. Kirsten en Sharon raakten intussen niet uitgepraat over de actie van Jessica. ‘Ik vond het wel een naaistreek van Jessica!’riep Sharon. En ook Kirsten sprak er schande van. Sharon grinnikte. ‘Ik geef hem vannacht ook niet meer terug, dan slaapt ze lekker alleen.’ Jessica draaide er intussen maar een beetje omheen. ‘Ik wilde alleen maar slapen en er konden muggen binnen komen. Ach, ik had gewoon teveel gedronken.’

Er was wel een voordeel voor Tamara en Jessica, want omdat zij een nacht alleen hadden geslapen, mochten zij ieder een jongen kiezen die ze beter wilden leren kennen. Tamara koos Mitch, terwijl Jessica – ongetwijfeld als goedmakertje – Frank koos. De rest mocht snorkelen. Tot ergernis van Kirsten en Sharon die zich zorgen maakten over hun make-up, volgelopen duikbrillen en enge vissen in de zee. De andere vier kregen intussen les in masseren en namen vooral elkaar onder handen. Tamara was helemaal onder de indruk van de sterke handen van Mitch.’Jij mag blijven!’

Maar door de gebeurtenissen van afgelopen nacht bleek wel dat de groep meiden nu al hopeloos verdeeld was. ‘Ze – lees Sharon en Kirsten – zijn een plannetje begonnen. Ze zijn al eerder van het plan afgestapt om met zijn vijven het af te maken,’constateerde Tamara. Dat voelde Jessica ook. ‘De sfeer is om te snijden.’ Maar ook Kirsten en Sharon bespraken datzelfde onderwerp op de boot. De conclusie? Britt moest eruit.

Daar was natuurlijk nog niets van te merken toen Sharon eenmaal in de villa ook mocht genieten van de nieuwe masseertalenten van Frank. Dat deed hij iets te fanatiek. ‘Frank heeft mij gemasseerd, maar stiekem ging hij wel iedere keer verder in mijn broekje.’En ook Kirsten kreeg een forse massage van Mitch. ‘Dat was echt heel goed.’

Maar goed dat iedereen weer een beetje ontspannen was, want daarna was het tijd voor de vrouwen om hun voorkeur uit te spreken. Tot onze verbazing koos Jessica toch weer voor Frank. ‘Hij heeft wel z’n lieve kant laten zien.’ Tamara speelde een gevaarlijk spelletje, want zij koos voor Mitch. Tot ongenoegen van Kirsten. ‘Ze heeft voor mijn bedpartner gekozen. Ze kiest telkens mijn jongens. Logisch, want ik heb ook de leukste jongens.’ En dus koos Kirsten ook mooi voor Mitch. Dat vond Mitch helemaal niet erg. En Bas? Die bleef bij Britt. ‘Of er wat kan gebeuren? Ik plan nooit zoveel,’ zei Bas hoopvol. ‘Ze is een leuke meid.’ Britt vond ’t wel best. ‘ik ben voor de rest zo eerlijk dat ik niet eens wil dat iemand anders bij mij komt slapen. Wat een flapdrollen!’ Misschien exact de reden dat Sharon weer voor Kevin koos.

Kirsten werd alleen nog maar bozer op Tamara. Zij kon niet geloven dat Tamara Mitch écht leuk vond. ‘Wij willen Britt niet helpen, dan doet ze het zo. Ik ben hier voor mezelf,’ klaagde ze weer eens tegen Sharon. Tamara en Britt hadden op een andere kamer een soortgelijk gesprek. ‘Ik weet niet of Kirsten het wel zo leuk vindt als ik om weer met Mitch te slapen,’ verzuchtte Tamara. Stiekem wisten we allemaal het antwoord. Nee, natuurlijk vindt Kirsten het niet zo leuk. Daar hoef je geen paragnost voor te zijn.

Gelukkig konden ze wel met z’n allen weer op stap naar één van de hipste clubs op Curaçao. Als vanouds dansten Kirsten en Sharon weer op de bank. Britt vond het overdreven. ‘Dat zou ik nooit doen, dat deed ik toen ik 14 was en ik ben nu 21.’ Maar de jongens vonden het wel fantastisch. Daar zijn het mannen voor. Tamara kreeg dan ook geen voet meer aan de grond bij Mitch. En dus zoende ze maar met een andere Brabantse jongen. Ook Britt zoende met een local. Wel een beetje jammer dat Kirsten dat zag. Snel huppelde onze valse klikspaan naar Bas en fluisterde in zijn oor dat Britt ‘stond te bekken met een andere gozer.’ En dus besloot Bas niet meer bij Britt te slapen. ‘Dat gaan we dan niet doen!’Kirsten was uitgelaten door zoveel valsheid. ‘Dat betekent dat Britt naar huis gaat. Koffers pakken en klaar!’schreeuwde ze dronken met een sigaret in haar hand, uitgelopen make-up en een rode neus.

Kirsten’s grijns was ook thuis niet meer van haar gezicht te branden. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje was er niets bij. Britt kon het intussen al niet meer schelen. ‘Ik ben klaar met haar en met die bitchfight.’ Maar Bas was klaar met Britt. En dus sliep hij in de hangmat in de tuin. Alleen. Tamara was de volgende ochtend in tranen. ‘Ik vind het hartstikke kut dat mijn beste vriendinnetje eruit is.’ Want ja, drie nachten alleen betekent exit New Chicks.

En dus pakten Britt en de mannen hun koffers. Maar of er ook nog andere dames mee gingen met de mannen. Nee, natuurlijk niet. De meiden riepen iets over ‘vriendschap ‘en ‘dat ze meer maatjes waren’ en dus konden de mannen ook alleen naar huis. Nadat Tamara Britt nog een knuffel had gegeven, blies ook onze Britt de aftocht.

Volgende week komt er weer een lading nieuwe mannen. En komt er een nieuw huisgenootje, dat nu al grappig is. Haar grootste wapenfeit? ‘Ik ben best wel dom. Maar ik ben wel grappig omdar ik zo dom ben.’ We kunnen niet wachten. Tot volgende week.

© 2011, Danielle. All rights reserved.

Leave a Reply