River Island

Oh Oh Cherso 3: X-Cherso 1 – De eerste audities

0 comments

Oh Oh Cherso | 06/09/2011

Na de kijkcijfers van vorig seizoen kon een volgende reeks van Oh Oh Cherso niet uitblijven. Dit maal hebben de Hagenezen de sneeuw weer verruild voor de zon. Al doet Matsoe Matsoe deze keer niet mee. Wel drie andere deelnemers. Maar die moesten eerst nog wel op audiëntie bij de rest van de groep. Dat leverde hilarische audities op. En dat resultaat zien we in de eerste X-Cherso

Deelnemers al bekend
Overigens weten we al lang wie mee gaan. Dat zijn gay Gio, feestbeest Thomas en de blonde Kayleigh. Dat mag de pret niet drukken, want de andere kandidaten hebben behoorlijk geprobeerd om indruk te maken. Niet voor niets zijn er twee auditie-afleveringen van X-Cherso gepland. Daarna krijgen we gewoon weer ouderwetsch de avonturen van de jongeren op het Griekse eiland te zien.

Al begonnen de Hagenezen eerst maar eens voor de grap zelf te auditeren. Dat nam de één wat serieuzer op dan de ander. Zo was Barbie tamelijk serieus, leefde Elize zich in de rol van ene achttienjarige Priscilla en noemde Tony zich nu Stoney. Die op zoek was naar een kier. Nee, dan Matsoe. ‘Ik ga niet lopen smeken of ik mee mag.’

Nee, die gozer bleek later niet eens mee te willen. Maar blijkbaar had hij dat op die dag nog niet besloten. En kon ook hij zich vergapen aan allerhande kandidaten die wel mee wilden. Iedereen had zo z’n eigen redenen. ‘Ik wil ze zo gewoon heel graag ontmoeten,’ gilde iemand. ‘Ik wil op vakantie. Zuipen!’ zei de ander meer. ‘Ik denk dat Groningers net zo gek als hun zijn,’ verduidelijkte een jonge Groninger maar zijn komst.

De eerste dag
Overigens af en toe tot lichte verbazing van de twee presentatoren Dennis Weening en Nikki Plessen, want die babbelden de boel aan elkaar. Al werd hun aanwezigheid bijna vergeten door de Hagenezen die in stijl aan kwamen rijden in grote auto’s met de zonnebrillen op. Hoewel zij ook overdonderd waren door de enthousiaste begroeting van de kandidaten die de auto’s omringden.

‘Joey gaat eruit, Vincent gaat eruit, ik ga eruit en dan zie je al die mensen klappen. Dan denk je, wat moet ik gaan doen dan?’ zei Tony verbaasd. Ook Bibi kon ’t niet écht geloven: ‘Ze komen hier naar toe voor ons. Ze zijn gek. Ik zou het niet doen!’ Zelfs Barbie geloofde d’r ogen niet. ‘Echt raar dat al die mensen in een keer om je heen gaan hangen, hun waren zenuwachtiger dan ons.’

Leuk vonden de jongens én meisjes achter de duinen het wel.

 

Ik voel me net Henk-Jan’
Ze doken maar meteen een zaal in die eruit zag als het zaaltje van Idols. Bibi huppelde meteen naar de jurydesk. ‘Ik ben Jerney Kaagmaan!’ Sterretje werd zelf opgewonden van het sterretje op de grond. ‘Ik zag een sterretje op de grond leggen, dat kan niet. Sterretjes staan, tenzij ze lam zijn!’ Ook bij Matsoe bespeurden we enig enthousiasme. ‘Ik voelde me net Henk-Jan.’

Sterretjes en Jokertjes
Nikki Plessen legde intussen maar even het jureringsysteem uit. De mannen beoordeelden de vrouwelijke kandidaten en de meiden de mannelijke kandidaten. Iedere Hagenees liet zien of van hem of haar wel een kandidaat door mocht door een sterretje omhoog te houden. Vier sterretjes betekenden in ieder geval door. Geen sterretje? Dan mocht de kandidaat in kwestie vertrekken.

Tenzij de mannen of de vrouwen uit Den Haag die in de andere kamer via een tv op de bank mee keken, een jokertje erin gooiden. Dat betekende dat een kandidaat toch op een reservebank belanden. Jokertje was maar wat vereerd met zo’n bord waar z’n hoofd op stond. ‘Zie je je eigen op een kaart leggen. Het is toch een stukje van je eigen.’

Voor de rest hadden de Hagenezen ook niet bijzonder veel eisen. Zoals bekend wilde Barbie een gay mee op reis, al zagen de mannen dat – volgens Elize dan – niet echt zitten. Diezelfde Elize had overigens geen zin in een ‘boerenklompenjongen. De mannen waren redelijk mild. ‘Als er maar tieten op zitten. De tieten dekken het hoofd wel af,’ zei Matsoe met een brede glimlach. Al had Jokertje het over ‘een lekker koppie.’ Tony wist het ook wel. ‘Iets mooier dan Roos en iets slimmer dan Barbie.’

Erica
Ene Erica uit Heerlen mocht het spits afbijten. Met d’r kleine oogjes gaf ze toe dat ze geen oog had dicht gedaan de nacht ervoor. Niet vanwege de zenuwen, maar omdat ze de avond ervoor was gaan stappen. ‘Ik heb mezelf maar een beetje moed ingedronken.’ En dat pakte leuk uit tijdens de auditie. ‘Ik zie jou heen en weer gaan alsof ik naar een tenniswedstrijd zit te kijken,’ riep Sniper. Matsoe lag dubbel van het lachen. ‘Dat was wel een mooie van hem, de eerste grap van zijn leven.’ Ook Tony was positief. ‘Ik kan het er wel op doen. Zolang ze maar haar mond dicht houdt.’

Want ja, dat Limburgse accent. ‘Ik verstond haar niet. En Ik ben al niet te verstaan. Dan krijg je straks miscommunicatie.’ Maar van Tony, Matsoe ( ‘Dat dialect is helemaal poep, maar voor de rest een leuk wijfie’) en Sniper mocht ze door.

Deze jongens zijn ook te goed voor deze wereld.

Roodkapje
De volgende kandidate kwam rechtstreeks uit het Sprookjes bos. Verkleed als Roodkapje stond ze gezellig op het sterretje tegen Matsoe op te schuren. Tot horror overigens van de meiden in de andere meiden. Helemaal toen ze op commando bleek te boeren. ‘Als je daar zo als vrouw gaat staan, dan ben je gewoon een varken,’ oordeelde Matsoe. Blijkbaar had het schuren ook geen indruk gemaakt. ‘Zeg Roodkapje, waar ga je heen, zo alleen, zo alleen,’ begon Joker. ‘Nou, lekker naar huis toe!’ eindigde Joker. Hoe subtiel.

Amsterdammer
Maar hé, daar zagen we zowaar een Amsterdammer in wit trainingspak voor de meiden uit de Hagenese groep verschijnen. ‘Ik ben nog een nigger ook.’ Dat zal best, maar als we een ding weten is dat de Hagenezen een hekel hebben aan Amsterdammers. Barbie was meteen al niet onder de indruk. ‘Wat een mongool.’ Maar even later stond ze mooi wel te hakken en te jumpen met de Amsterdammer. Waren de andere meiden niet van onder de indruk. ‘Ik hou niet van jongens die hakken.’ En dus mocht-ie weer naar Amsterdam.

Datzelfde lot onderging ook een jongen die bijzijn moeder woonde en een jongen die wel erg intiem ging bouncen met Roos ( ‘ik voelde zijn hele geval’). Al had ene Maurice geluk. De vrouwen vonden hem niets, de mannen wel. Vervolgens zagen we een gay voor de meiden verschijnen die verklaarde ‘dat hij altijd hoerig was.’ Na de bekentenis dat-ie minstens 750 ( dat lees je goed) mannen had gehad, mocht-ie ook naar huis. ‘Die heeft meer lullen gezien, dat mijn poes heeft gezien,’ was het al even subtiele oordeel van Barbie.

Bouwkeet Caitlin
Daarna was het weer de beurt aan de mannen om ene Caitin te beoordelen. Had als bijnaam ‘bouwkeet’ omdat ze bouwkunde studeerde en ook wel eens in de bouw werkte. Matsoe deed net alsof hij onder de indruk was. ‘Je moet die vrouwen in hun waarde laten en wow zeggen, maar ik zit niet op een bouwvakker te wachten.’ Toch was dit niet genoeg om door te gaan. Al zagen de meiden haar wel zitten. Die gaven haar een joker. ‘Wij houden wel van lief en braaf.’

Zonnebank Ivo
Vervolgens kregen de meiden ene Ivo voor de kiezen. Had net met zijn blote kont onder de zonnebank gelegen in de ontvangsthal. En alsof dat nog niet genoeg was, trok hij ook nog zijn broek naar beneden. ‘Daar stond Bad Boy’ op. ‘Wat betekent dat, ik kan geen Engels,’ vroeg Barbie. Desondanks waren ze alle vier onder de indruk van zijn slechte rijmpje. Ivo mocht door. Hielp dat zonnebankie blijkbaar toch.

StarWars met Sterren
Daarna kregen we een jongen die bereid was om 36 sterren te laten tatoeëren als -ie doormocht. En hij had al zoveel sterren. ‘Voor ieder hoogtepunt ééntje.’ In combinatie met zijn outfit – denk aan een T-shirt waar biertje op stond, een korte broek, een hoop kettingen en een stekeltjeskapsel – maakte deze – let op de naam – StarWars geen indruk. ‘Ik zou je die tatoeages afraden,’ riep Elize. En dus kreeg hij geen sterretjes. Wel van Sterretje zelf. Zat Starwars toch nog op de reservebank.

Studente uit Twente
Een studente uit Twente, maakte dan weer geen indruk op de jongens. ‘Ik vind studenten apart. Vind het goed dat ze zo goed kunnen leren,’ was het oordeel van Matsoe. ‘Het kan goed volk zijn,’ zei Jokertje nog. En ook van haar bekentenis dat ze hield van brommers kiek ‘n, waren ze niet van onder de indruk. Simpel. Omdat ze niet wisten wat het was.

Da-haaaaag studente uit Enschede.

‘We gaan er geen hogere wiskunde van maken’
Ene Tricia (of was het nu Nutricia) kwam met haar voorgevel en pitbull Ado de kamer binnen. Die mocht meteen mee. ‘Daar gaan we geen hogere wiskunde van maken. Doe je sterretje omhoog, ‘riep Sterretje naar de andere drie jongens. Dat gold ook voor andere sexy meiden die leuk en wulps dansten.

 

De ex van Joker
Zelfs Melanie, de ex van Jokertje, mocht door. En hoewel Joker er ongemakkelijk bij zat, werd deze Melanie even in haar kont geknepen. Dat was genoeg om door te gaan.

Van je vrienden moet je het maar hebben.

>> Lees hier alles over X-Cherso

‘Wil je gebeft worden?’
En och, die arme Bibi. Die kreeg een liefdesbekentenis van een jongen op klompen die iets teveel van beffen hield. Zijn openingszin? ‘Heb je zin om gebeft te worden?’Dat had ze niet. En de rest van de vrouwen ook niet. Zelfs de mannen gaven hem geen Jokertje. Al lagen ze wel dubbel van ‘t lachen. Of ze waren later toch oprecht bezorgd om Bibi’s welzijn.

 

Gio
Een andere kandidaat deelde shotjes uit aan de meiden, maar die moesten niets hebben van zijn omkooppraktijken. Vond Sniper wel leuk en tadaaaa, daar kwam zijn joker. De meiden waren wel gecharmeerd van ene Gio die een paar hakken uit zijn tas toverde en samen met Barbie het op een dansen zette. Vooral toen-ie toegaf dat hij op Sniper viel. ‘Dat is een kringspiermusketier,’ riep Sniper als antwoord. Desondanks had Joker het niet helemaal door. ‘Wat ik me nu afvraag, zou dit een homo zijn?’

Nee Joker, je meent het. De meiden hadden het wel door. ‘Too gay too function, maar ik vind het leuk,’ zei Bibi glimlachend.

Kayleigh
De jongens vonden de kandidate Kayleigh wel weer leuk. Al kwam ze binnen in een suf stewardessenpakje. Maar dat beroep spreekt bij mannen altijd tot de verbeelding. ‘Jij wordt de moeder van mijn kinderen.’ Jaja. ‘Een stewardess. Dat is wippen en wegwezen,’ gierde Tony van het lachen. Al vonden de mannen het maar wat briljant dat ze tot drie minuten nog een relatie had gehad. ‘Maar hij zei, als je meedoet, dan is het uit.’

Zelfs de meiden in de andere kamer vonden haar grappig. Dat vond Kayleigh – toen ze eenmaal buiten de kamer stond – ook best prettig. ‘Ze kregen een fijn gevoel van mij in het vliegtuig.’ Dan hadden ze blijkbaar nog niet eerder haar haperende uitleg aan Nikki Plessen gehoord waarin ze vertelde dat tijdens een ramp eerst de kinderen geholpen moeten worden. ‘Anders stikken de kinderen.’

Als dat een stewardess-in-opleiding is, eet ik mijn schoen op.

Bij de meiden mochten achtereenvolgens door naar de tweede rond een man in string, een marechaussee ( die straks vast geen marechaussee meer is) en een smekende jongeman. Hoe niet sexy.

Travestiet Lorena
Maar dat was nog niets bij de schrik die de jongens zouden krijgen bij ene Lorena uit Limburg. ‘Ik dacht, wat is dat voor breedbekkikker, riep Matsoe. ‘Ik dacht al, er is iets. Iets klopt niet helemaal,’ zei Tony. Maar de meiden zagen het al. ‘Het is een jongen en ze zien het niet eens!’ riep Bibi.

Lorena biechtte het zelf maar op. ‘Ik ben nooit echt een vrouw, behalve als ik op stap ga.’ De jongens waren er stil van. Joker was er vooral stil van. ‘Dat is toch verkeerd!’ Sterretje was wat eerlijker. ‘Ik heb ooit gezoend met een travestiet.’ Sniper was bikkelhard. ‘We zijn op zoek naar een vrouw en dat ben je niet.’ ‘Dat vind ik zielig!’ riep Bibi. En ze zette acuut d’r joker in.

Leroy
Voor Elize was de schrik ook niet over. Want ook zij kreeg een eigen rap van ene Leroy. ‘Dat heeft nog nooit iemand gedaan. Ik was gevleid. Maar ik had toch liever een leukere jongen voor me gehad dan Leroy.’ Tony vreesde het ergste. ‘De dames laten ‘m niet doorgaan, dat doen wij wel.’ En dus werd de joker ingezet. Tot afgrijzen van Elize. ‘Oh my god, heeft hij een joker gekregen?’

SM-wijf
Toen hadden we ene Lisanne die met een Chihuahua met de naam Diva de kamer binnen stapte. En dat in een bikini waar haar niet al te afgetrainde bovenlijf wel héél goed naar voren kwam. ‘Volgens mij was ze zwanger,’ grapte Matsoe. De rest van de mannen hield niet van dat hondje. ‘Die houden niet van hetero’s.’ Maar Joker werd helemaal dol. ‘Ik vind haar echt zo’n SM wijf.’ En dus redde Lisanne-met-de-zachte-G het tot de tweede ronde. ‘Het is niet echt een mooi type, maar ze hep zoveel karma,’ concludeerde Joker. Jaja.

Daarna mocht nog een rij aan mensen niet door. Dan moet je ook niet alleen een fles whisky zelf opklokken, foute dansbewegingen maken of Flügels uitdelen. ‘Dan moet je ook met een Louis Vuitton tas aankomen,’ riep Roos. Barbie was iets meer bescheiden. ‘Bij mij met een fles Bacardi Limon.’ De jongens vonden deze Jackie desondanks leuk en zetten weer de Joker in.

Thomas
De meiden waren daarentegen wel weer onder de indruk van Thomas. Die jongens kwam met zijn leuke kop en brede glimlach met een tekening aan van alle Hagenezen. Wow, iemand die wat kon. We schrokken ervan. Alle vier vrouwen ook.

En dus mocht-ie door.

Borstvergroting in het najaar
Dat mocht de zingende Rachel in eerste instantie van de mannen niet ( van de vrouwen wel) en mocht ook de laatste kandidate, Shelly, naar huis. Ook al bekende ze dat ze een borstvergroting zou krijgen. In het najaar dan. ‘In het najaar pas, dat is lekker!’ riep iemand teleurgesteld. Dat was vast Sniper. De andere jongens hadden er niet veel vertrouwen in. ‘Jammer bij zo’n meisje,’ riep Tony. ‘Dat hangt toch allemaal in de weg,’ zei Matsoe. ‘Dan kan je niet eens haar gezicht zien als je ligt te ketsen,’ oordeelde Joker.

En dus mocht Shelly weer naar huis.

Op de reservebank
Maar er moest ook nog een keuze gemaakt worden uit de kandidaten op de reservebank. Van de mannen mocht – niet lachen – Star Wars door. Bouwkeet Caitlin kreeg van de meiden toestemming om door te gaan naar de tweede ronde.

Volgende week vindt die tweede ronde plaats op het strand van Kijkduin. Dat wordt vast hard werken. Tot dan.

Foto: Het Parool

© 2011, Danielle. All rights reserved.

Leave a Reply