River Island

De eerste aflevering van De Villa. Veelbelovend? Of toch niet?

0 comments

Film & TV | 06/09/2011

‘Dit is erger dan die lui van Oh Oh Cherso,’  hoorde ik afgelopen week iemand roepen over ‘t nieuwe programma De Villa. Die vergelijking is niet zo verwonderlijk, want ook hier draait ‘t om jongeren die geen blad voor de mond nemen, veel drinken en elkaar versieren. Het grote verschil? Dit is een dating-programma. En dat kan je zien … Kuch.

Maar aangezien ik ronduit dol ben op foute tv, zat ik er gewoon klaar voor. Met dank aan de promo van De Villa die al eerder het web op was geslingerd. Dat beloofde veel goeds. Op het gebied van foute tv dan. Heerlijk idiote uitspraken, dronken jongeren en mensen die zich kapot feesten in een villa.

Je zou bijna vergeten dat de premisse van ‘t programma draait om ‘t feit dat de vier jongens en vier meisjes vooraf aan elkaar gekoppeld zijn door een computer. Of dat systeem ‘t bij het rechte eind had, zien we pas aan het eind van de week waarin de jongeren horen wie voor wie bestemd was.

Geen idee of ze daar prijs op stellen … En of het écht een uur lang zo leuk uitpakt voor de tv-kijkers.

De eerste zes kandidaten hadden er in ieder geval wel zin in. Hoewel de één wat meer dan de ander. Zo hadden we daar de champagne minnende brunette Nikita die meteen over de andere deelnemers een mening vormde waar je U tegen zegt. ‘Met die twee jongens doe ik het niet. Daar hoef ik niet voor in een jacuzzi te zitten,’ en ze keek met een schuin oog naar Mike en Javid die al ontzettend veel plezier leken te hebben met de drankflessen.

Dat vond de tweede deelneemster, krullenbol Priscilla, ook maar niets. ‘Ik hou er niet van als mensen niet respectvol met mij omgaan.’ En ook zij keek een beetje viezig naar Mike die zichzelf een player noemde. Maar ook Javid. Die maakte meteen grote indruk door een slang die was getatoeëerd over zijn hele lichaam en liet voor de gelegenheid maar even zijn andere slang zien. En huppakee, daar toverde hij zo zijn piemel uit zijn broek.

De meiden liepen gillend weg.

Dan danser Marcello. Een donkere jongeman met een uitermate gespierd lichaam. Niet voor niets noemde hij zichzelf mega-ijdel. Dat was altijd nog beter dan Javid die maar een koffer ‘begon te neuken,’ in de kamer van nieuwbakken deelneemster Adela. Een pittige tante die net een iets minder gemene indruk maakte dan Nikita.

Maar die had dan ook haar pijlen gericht op een andere deelnemerster, Sophie. ‘Zij werkt in een viswinkel in Volendam en daarom noem ik haar viswijf,’ riep Nikita die bij het vertellen van dit verhaal telkens vergat om adem te halen. Maar dat bleek kenmerkend te zijn voor haar spreekstijl. Aan ‘één stuk door klagen zonder adem te halen is ook een talent. Gelukkig hadden we die Sophie nog. ‘Ik ben gewoon een lekkere spring-in-het-veld,’ riep ze. Oh jee, wij voelden nattigheid. Dit ging Nikita helemaal niet leuk vinden. Die hield niet van vrolijkheid. Dat zagen we zo.

Gold ook voor laatste mannelijke deelnemer, ene Rico. Was in training om de grootste fitnessjongen van de wereld te worden en at daarom alleen maar droge rijst. En meneer mocht niet drinken. Eh, waarom doe je dan aan zoiets aan De Villa mee?

Al een beetje geraden wie de computer aan wie gekoppeld had?

Matches
Sophie was op zoek naar een feestbeest en dus had de computer slangenmens Javid aan haar gekoppeld. Adela wilde juist een serieuze jongen en dus was Rico voor haar bestemd. Priscilla zocht een spontante jongen en dus was Mike voor haar de keuze. Als laatste waren Nikita en Marcello aan elkaar gekoppeld. Nikita houdt namelijk van donkere jongens.

Oh.

De eerste dag verliep het allemaal niet bijzonder vlotjes. Terwijl Mike en Javid gebroederlijk dronken werden en boel op stelten zetten in de villa, klaagde Sophie over de bitcherigheid van sommige meiden. Lees: Nikita die meteen maar eiste dat iemand ijsblokjes voor haar drankjes haalde. Zzo moet je het niet vragen. Dat werkt niet kut!’ was de mening van de inmiddels straalbezopen Javid. Geen wonder dat Nikita ‘hem een engerd vond.’

Rico was vooral met zichzelf bezig. ‘Hij gaat in zijn eentje zitten eten,’riep Adela. Scherp opgemerkt. Want waarom die Rico verbleef in De Villa, was ons ook nog niet duidelijk. Al had-ie ook kritiek op Nikita. ‘Je kunt toch zelf wel opstaan op blokjes ijs te gaan halen.’ Nikita keek hem aan alsof dit het meest impertinente voorstel was, dat ze ooit had gehoord.

Nikita en Marcello maakten later samen in een kamer de balans op. En het leek warempel wel of ze aan het flirten waren. Al hield Marcello een slag om de arm. ‘Nikita is een leuke vrouw, maar ik kijk wel wat er gebeurt.’ Nikita was haar eigen bitcherige zelf. ‘Je moet blij zijn dat ik lief tegen je doe.’ Al glimlachte ze wel toen Marcello haar cool noemde. ‘Thanks, jij ook,’ antwoordde Nikita minzaam.

Al wist ze niet dat Marcello later op ‘t balkon Sophie wel héél innig zou vasthouden.

Dat vond ze niet van Javid die intussen helemaal de weg kwijt was en amper nog kon lopen en praten. ‘Ik haat hem. Ik vind hem een nerd. Een kneus!’ Vonden wij thuis wel meevallen. Iedereen die een opmerking kan maken als ‘ik ben per slot van rekening geen dief van mijn eigen lul. Gewoon op het randje staan en duwen,’ is leuk. Ofoziets.

Feit is wel dat ze diezelfde avond nog een serieus gesprek met zijn allen aan tafel probeerden te voeren met Mike en Javid. Rico en Priscilla, die zelf niet dronken, hadden blijkbaar niet door dat je dat nóóit moet doen met dronken mensen. Javid was al compleet onverstaanbaar en ook uit Mike’s mond kwam niet veel zinnigs.

Een mooie gelegenheid voor Rico om Nikita weer eens aan te pakken. ‘Je hebt overal op –en aanmerkingen op, maar je doet er zelf niets aan.’ Dat begreep Nikita niet. ‘Rico ging maar tegen me dóór.’ En in een adem ging ze over op Mike. ‘Mike was ook dronken en ging aan me zitten en toen zei hij dat ik een fokking bitch was ik vind het een stel mongolen ik bemoei mij er niet meer mee,’ zei ze weer zonder adem te halen.

Prisicilla vond Mike’s gedrag stiekem wel jammer. ‘Ben je hier voor de drank of maken we er wat van met zijn allen?’ Dat wilde Mike wel. De volgende dag dan. ‘Ik heb niet echt een goede indruk gemaakt op de vrouwen. Zien we vanavond wel weer. Andere tactiek dan maar. Misschien iets minder drinken.’ Dat had Javid ook door.

Nee, vooralsnog pakten de matches nog niet echt lekker uit.

Dan maar naar het strand. Gezellig racen op een banaan in het water. Dat vond zelfs Priscilla leuk. ‘We hebben echt een band opgebouwd in het water. Daar ben ik echt blij mee.’ Mike ook. Die zag zijn kans schoon en begon te slijmen bij Priscilla. Al dacht hij er ’t zijne van. ‘Prisiclla is wel een moeilijke meid om te versieren.’

Al voelde Priscilla zich wel degelijk tot hem aangetrokken. ‘Mike vertelde over zijn relatie en dat het net twee maanden geleden over is gegaan.’ Ze begon er nog net niet over dat hij een dergelijk gevoelige jongen was, maar het scheelde niet veel. En Mike’s geslijm ging rustig door. ‘Het viel mij op dat toen hij vertelde waar hij op viel, dat ik er daar wel een beetje bij in de buurt kwam,’ zei Priscilla. En ze straalde. Mike perfectioneerde zijn versiertechniek. ‘Ik moet wat minder drinken, dan wordt het misschien wel wat bij Priscilla. Of bij iemand anders. ‘

Dat laatste had hij nu net niet moeten zeggen.

Maar het was een stuk beter dan Marcello en Rico die vooral met zichzelf bezig waren. Javid daarentegen zonderde zich af met Adela voor een goed gesprek over zijn tattoos. En warempel, volgens Adela was Javis -zeg maar- best wel een goede jongen. Want deze jongen had zijn beste vriend verloren en durfde daar over te vertellen. Bleek die Javid toch nog een gevoelige jongen.

Maar voordat het allemaal iets te gevoelig werd, ging de groep lekker stappen in Lloret de Mar. En wat schetste onze verbazing, na een leuk staaltje peer pressure bezweek Rico na al dat water en rijst, voor de drank. Maar daarmee was het nog niet over met de pret, want Nikita en Adela maakten Sophie zo het leven zuur, dat Sophie huilend weg liep.

Gelukkig was daar Marcello’s schouder om op uit te huilen. ‘Die meiden zijn gewoon niet aardig tegen mij,’ riep ze tegen Marcello. ‘Ik zie Jut en Jul over mij smoezen en Priscilla doet gewoon mee. Ik werd al ooit gepest. Ik ben het zat.’ Nikita had er geen medelijden mee.‘Ze moet gewoon terug naar Volendam vis verkopen ik vind het gewoon een beetje apart wijf dat zeg ik ook gewoon.’

Geen idee wat Marcello heeft gezegd, maar daarna haalde Sophie weer adem en deed ze gewoon weer mee met feesten. ‘Het wordt party.’ En dat gold ook voor Rico. Die vergeefse pogingen deed bij Adela.

De volgende ochtend lag die Rico uitgeput in bed. ‘Ik voel me kut! Ging te ver gisteren. Wel keigezellig, maar ik heb er spijt van.’ Ook Adela’s mening over Rico was veranderd. Zo vond ze het opeens jammer dat hij van zijn dieetprincipe afgestapt was. Ricohhhhh wist niet eens meer wat hij had gedaan. Gelukkig hadden we de beelden nog. ‘Mama, papa, heb de avond van mijn leven. Fuck it,’ schreeuwde hij.

Prachtig.

Intussen beweerde Mike dat hij en Priscilla hadden gezoend. Maar Priscilla deed alsof ze van niets wist. Zo was ze ook even vergeten de avond ervoor dat ze geen alcohol mocht drinken. En wat doe je dan als christelijk meisje? Dan ga je om vergeving vragen in de kerk. Daar was ze dan ook te vinden. ‘Dan kan ik even tot mezelf komen.’

De anderen kwamen even tot zichzelf aan het strand. En nadat Priscilla zich weer bij hen had aangesloten deden ze mee aan een spelletje hoe-red-een-jongen-een-meisje-uit-het-water. Twee strandwachten gaven advies en badkleding die sprekend leek op de outfitjes uit Baywatch. Vond iedereen bijzonder grappig. Behalve Nikita. Vooral omdat Javis haar moest redden uit het water. ‘Dan zit hij aan mij. Dat wil ik echt niet.’ Javid bleef er kalm onder. ‘Dan hoef ik ook niets te doen.’

Maar ach, gelukkig konden ze weer uit en slingerde Sophie zich – tot oprecht plezier van de andere meiden – in een paal op het podium. En dat leverde haar een zoenpartij op met iemand buiten De Villa. Net als Javid trouwens. En Rico en Adela hadden een intiem gesprek op een andere etage in de discotheek. En dat was zo’n gesprek waar Rico zijn broek weer voor moest dicht krijgen. Adela was helemaal vertederd. ‘Hij heeft zulke puppy ogen.’

Maar alles was geen pais en vree tussen Nikita en Marcello. Volgens Nikita had Marcello haar geprobeerd te versieren en had ze hem afgewezen. ‘Hij zegt dat hij een player is maar hij kan geen meisjes versieren. Ik zei als ik jou had willen neuken dan had ik jou allang geneukt maar geen respect dat als je ergens niet je pik in kan douwen dat je dan geen respect meer hebt.’

Ofzoiets.

Want wij hadden een beetje moeite om Nikita’s monologen te verstaan. Bottomline, ze was boos op Marcello. Marcello was eveneens niet onder de indruk meer van Nikita. ‘Ze is dik, ze is dom en ze praat over andere vrouwen.’

Over een mismatch gesproken.

De volgende dag was het toch echt tijd om de matches bekend te maken. ‘Het mooiste zou zijn als Mike onderaan de trap staat, mooie gast,’riep Javid grappend. Sophie hoopte dat het niet Marcello was. ‘Na vier dagen kan je opeens heel anders denken over iemand.’ Blijkbaar had Marcello het niet alleen bij Nikita verpest. Dat krijg je als jij je gedraagt als Don Juan.
Gelukkig was Sophie opgelucht toen ze Javid zag. ‘We kunnen de kroeg in,’riep Sophie. Ach ja, zolang hij maar zijn slang eruit haalt, komt alles goed. Ook Adela en Rico waren verheugd elkaar aan te treffen. ‘Gaan we wat afspreken,’ riep Rico al. Blijkbaar is rijst niet meer zijn enige interesse. Ook Priscilla en Mike waren tevreden. ‘Dat hoopte ik al!’

Bleven over Marcello en Nikita. Zij vreesde al het ergste. ‘Ik vind hem walgelijk.’ Haar reactie was al even subtiel toen ze Marcello zag. ‘Oh my god! Dit vind ik echt niet leuk. Boeit me niet!’

Ons ook niet. Al waren we stiekem wel blij dat er minstens twee matches waren. Had de computer toch nog een beetje gelijk …

Volgende weer zijn er weer nieuwe kandidaten. Of wij weer kijken thuis op de bank? Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet. Vermakelijk was het wel, maar vervelen deed het ook na 45 minuten. Zuipen, vloeken, seks … We kennen het allemaal wel een beetje. Volgende week nog een herkansing en anders is het exit Villa. Voor ons dan.

© 2011, Danielle. All rights reserved.

Leave a Reply