River Island

Anna Wintour: The Devil who wears Prada tells all?

4 comments

Fashion | 12/07/2011

Iedereen in de modewereld kent Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Maar we kennen haar ook als de keiharde hoofdredactrice op wie The Devil Wears Prada gebaseerd zou zijn. En diezelfde Wintour schrijft nu haar memoires. Dat beweren de zogenoemde fahion insiders, zo meldt Vogue UK

Overigens ontkennen woordvoerder van de Amerikaanse Vogue alle geruchten. Zo vertelde een woordvoerder aan The New York Post ‘dat er absoluut niets van waar was.’ Maar insiders in de modewereld beweren dat ze dit voorjaar gesprekken voerde met meerdere schrijvers over een mogelijke samenwerking voor haar memoires.

Stiekem trekken we ons niets aan van woordvoerders. Zeker niet omdat het in opdracht is van mevrouw Wintour. Wie ooit de documentaire ‘The September Issue’ heeft gezien, weet hoe streng en mysterieus Anna Wintour is. Daar hoef je ‘The Devil Wears Prada’ niet voor te lezen.

Maar dat Anna Wintour een fascinerende vrouw is, is één ding dat vast staat. Al 23 jaar staat ze aan het hoofd van één van invloedrijkste modebladen in deze wereld en haar wil is wet. Dan mag ze met haar signatuur bob en zonnebril wel een duiveltje zijn, haar memoires zullen als een dolle verkopen. Als er tenminste iets van de geruchten waar is …

>> Weten hoeveel invloed Wintour heeft? Ze is nu toch mooi ‘Chevalier de la Légion d’Honneur.’

© 2011, Danielle. All rights reserved.

4 Responses to “Anna Wintour: The Devil who wears Prada tells all?”

 1. CC says:

  ik vond haar in the september issue juist alleen maar duidelijk en niet duivel-ijk eigenlijk…vond haar helemaal niet zo eng overkomen als dat ik had verwacht! Je doet het alleen niet snel goed maar ze is een stuk minder bitchy dan ik dacht…

 2. danielle says:

  Dat kan! Dat wilde ze ook bereiken met die documentaire. Maar ik geloofde haar niet. Bovendien herinner ik me nog die tranen van die lieverd van een Grace Coddington …

  Ik vind het wel ongelofelijk goed wat zij allemaal heeft bereikt, maar veel sympathie kan ik tot nu toe – vrees ik – niet voor haar opbrengen. Misschien verander ik na het lezen van die memoires wel van mening 😉

 3. CC says:

  ja maar je weet dat als je daar werkt je werk goed wordt bevonden of niet…door mevrouw Wintour…ook al heb je er nog zo hard aan gewerkt en vind je het zelf onwijs mooi! Dat zijn de risico’s….

  • danielle says:

   Inderdaad, je weet waar je aan toe bent. En ze hanteert hoge standaarden, daarom houdt ze het ook zo lang uit in haar vak. Maar wel een harde tante om voor te werken …

Leave a Reply