River Island

Benelux Next Top Model: Aflevering 8 – Wie gaat door naar de finale

14 comments

BNTM, Film & TV | 01/11/2010

Het was vorige week allesbehalve dikke pret op de Antillen voor Frederieke, want zij moest Benelux Next Top Model toch echt verlaten. Ook Renee en Marjolein hadden ‘t niet bepaald naar hun zin tijdens een onderwatershoot. En dat maakte weer de valse nicht in jurylid Bastiaan van Schaick los. Deze week schijnt Marjolein aan de beurt te zijn. Die is er zo slecht aan toe dat ze het tijdens een shoot alcohol drinkt. En zoals we weten uit eerdere edities is dat geen goed idee … Helemaal niet nu de finalisten bepaald worden.

Het verdriet om Frederieke straalde er in ieder geval niet vanaf. ‘Eigenlijk mis ik Frederieke helemaal niet’ merkte Renee vals op. En vast niet geheel toevallig hadden we daar Daphne Deckers in een fraai momentje waarin ze vertelde dat je als model een sprankelende persoonlijkheid moest hebben. Lees valse persoonlijkheid. Met de juiste maten. Anders begint Mr.B natuurlijk weer te fulmineren.

Maar eerst mochten de meisjes hun sprankelende persoonlijkheid uitleven op … dieren. Want behalve mensen schijnen die daar ook nog te leven. En voor de leuk hadden ze meteen een aantal daarvan verzameld op een boerderij. Zo zagen we daar alligators, een hilarische lama en een wurgslang.

Tot ontzetting van Alix die net een slang met een bewegende bobbel in zijn buik had aanschouwd. Jammer voor haar wachtte een Amerikaans model hen op die de wurgslang zo’n beetje dood knuffelde en die vrolijk kirde dat ze vertrouwen moesten hebben. ‘The snake is like your best friend.’ En met die beste vriend moesten ze op de foto.

Ik weet niet hoe’t  met U staat, maar ik zou gillend wegrennen, maar ik heb dan ook een slangenfobie waar je U tegen zegt.

Met de slangenfobie van de meisjes bleek het mee te vallen. Ja, het ding was zwaar en ja, het ding was vies. Maar dat weerhield sommige er niet van om de slang zowaar te zoenen. Vooral Renee kon het goed vinden met haar soortgenoot. ‘Alix heeft de slang ook gekust, maar die kan dat niet zo goed als ik dat kan.’

Dat geloofden wij meteen. Soort zoekt soort.

Maar als je dacht dat een shoot met een wurgslang eng was, probeer dan maar eens mannen te vinden op het strand voor de fotoshoot de volgende dag. En dat mocht niet een willekeurige badgast zijn met een buik van hier tot Rotterdam, maar lekkere exemplaren met gladde torso’s. En anders bereid zijn om dat borsthaar af te scheren.

Dat ging de een wat beter af dan de andere. Geïnspireerd door the kiss of death met de slang, rende Renee als een ware Eva naar de eerste de beste Adam op het warme strand. ‘Ik ben echt goed in het verleiden van mannen,’ kirde ze en sprak vervolgens de een na de andere aan. Ook Melissa en Jaëlle gingen lekker van start.

Alix en Marjolein daarentegen hadden er weinig trek in. Want die Alix dacht nog steeds aan haar vriend die in de bak zat en Marjolein? Nou ja, omdat die standaard altijd haar vriend mist. ‘Ik voel me echt hoerig,’ klaagde ze. Maar hun competitiedrift won het toch van ’t geëmmer en voor ze ’t wisten waren ze samen met Renee aan ’t rennen ‘die er natuurlijk al héééél vééél had.’ Maar ja, ‘het zijn ook van die domme wezens.’

Tuurlijk Renee. En jij bent koningin Beatrix.

Melissa viel meer op ’t brede soort. Zo werd daar een sixpack gespot. ‘Hij is ook echt een gymleraar, al vanaf zijn vierde,’ lichtte Melissa maar even toe.‘Ik wil echt een stevige vent.’ Ze zou zo in Oh Oh Cherso kunnen met haar liefde voor nepnagels, tijgerprint en anabolen.

En na deze uitputtingsslag mochten de meisjes nog naar een VIP-feestje van de bekendste designer van Aruba. U weet wel, die man die eruit zag als de dikke zus van Maradonna. Maar het was niet alleen maar party. De meiden mochten meteen in een beeldige galajurk zich voorstellen aan de rest van het glam gezelschap.

Melissa hakkelde als eerste braaf haar weg door een voorstelpraatje. Jaelle bracht het er al niet veel beter vanaf. Ook al beweerde ze dat Engels haar tweede taal was. Maar die hebben we natuurlijk al vaker dingen horen beweren. Marjolein daarentegen stond stralend zichzelf voor te stellen en eindigde ook nog met eens een ‘let’s party!’ Reageerde iedereen bijzonder enthousiast op.

Gelukkig, want daardoor was iedereen wat liever voor Alix die als een verlegen lachebekje stond te spelen met de microfoon. Maar dat was altijd nog beter dan Renee die als een ware Stepford Wife ijskoud een praatje hield. ‘Ze is net een miss,’ gierde catwalkcoack Marianne Verkerk. En verrek, daar had ze gelijk in. Renee riep nog net niet dat ze wereldvrede en een puppy voor iedereen wilde, maar het scheelde niet veel.

Na dit voorstelrondje was ‘t tijd voor ’t netwerken. Zag er leuk uit. Maar als de meiden gedacht hadden dat ze er al waren, dan hadden ze ’t mooi mis. Of ze even een catwalkshow wilden lopen in bikini. Catwalkcoach Marianne Verkerk moedigde hen aan. ‘Die heupen moeten bewegen,’ zei ze stralend.

En sommigen deden dat ook. ‘Ik voelde me op mijn gemak,’ kirde Marjolein. Alix voelde zich dat zichtbaar niet. Tot plezier van Renee die nu helemaal geen moeite meer deed om haar minachting voor Alix te verbergen. ‘Vind Alix d’r heupen nog steeds stom,’riep Renee. Alix d’r heupen vonden haar ook vast stom. Nee, dan Jaëlle. ‘Die knalde gewoon van de catwalk af,’ riep Renee. Maar Jaëlle is dan ook haar kamergenoot.

Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de twee winnaars van de catwalkshow Marjolein en Jaelle waren. Die mochten de bikini’s, sieraden en de galajurk houden. Dat vond Renee dan weer niet zo aardig. Haar ogen spuwden vuur. ‘Ik hoefde het niet te winnen. Ik had het gewoon willen hebben.’ Maar Renee zou Renee niet zijn als ze daarna niet riep tegen de twee winnaressen dat ‘ze het echt goed gedaan hadden.’

‘Kwijl, kwijl,’ plaagde Alix.

Nee, Alix en Renee kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Alix: ‘Ik vind ‘t gewoon een kutwijf. Die moet gewoon bij mij uit de buurt blijven, anders komt het gewoon niet goed.’ Daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. Want met Renee in de buurt is het altijd hommeles.

Maar eerst was het de volgende dag tijd om te kijken of de mannen, die de meiden hadden uitgekozen op het strand een dag eerder, wel op zouden komen dagen. Daarvoor moesten de meiden eerst nog wel even in een kek kaki legeroutfitje plus donkerharige pruik gehesen worden. Stond iedereen niet slecht. Maar goed ook, want de mannen stonden hen al op te wachten op de pier.

Nou ja, alle mannen? Die van Alix waren niet komen opdagen. Over de rest van de mannen was natuurlijk Renee niet spreken. ‘Toen ik een paar zag, dacht ik, wat doen die hier?’ Dat dacht ze overigens niet over haar eigen keuzes. Tot ergernis van een ietwat wanhopige Alix die de exemplaren van Renee ook niet veel soeps vond, maar ook niet wist wat ze nu moest.

Nee, Alix en zelf zaken regelen? Daar heeft ze weinig geluk mee.

Met de rest van de meiden ging het prima. Alleen Melissa kreeg een berisping omdat ze alweer een tijgerprintslip aan had. ‘Ik heb nu eenmaal veel tijgerprint,’ miepte ze op een toon waar Barbie uit Scheveningen trots op zou zijn. ‘Als we model zijn is tijgerprint lelijk,’ sprak Jani haar vermanend toe.

Ze zag er niet uit alsof het indruk maakte.

Wel deed Melissa ’t lekker bij de heren en Renee was zowaar ook aan ’t flirten. Marjolein had intussen een prima plekje aan de bar ingenomen en nam nog maar eens een drankje. Met alcohol welteverstaan. Want ja, het was de laatste fotoshoot, en de zee was blauw, en de zon scheen en ze moest toch héééél lang wachten.

Wie niet zo vrolijk was, was Alix. ‘We hebben een groot probleem,’ sprak Jani haar ook vermanend toe. ‘Want doen we nu?’ ‘Alleen op de foto?’ piepte Alix zielig. De andere meiden keken gelaten toe. ‘Willen jullie niet een paar van jullie mannen afgeven,’ probeerde Jani nog. De meiden knikten van nee. Een beetje schaapachtig weliswaar. Maar toch, a no it was.

Iedereen wilde winnen, dat was duidelijk.

Maar Jani, nooit te beroerd voor het kiezen van een onverwachte wending, zei daarna ’t ongelofelijke: ‘Voor deze keer mag U mannen kiezen van een ander meisje. Jij mag de mooiste twee kiezen.’ Een stomverbaasde Alix keek alsof ze ‘m wel kon zoenen. ‘En als ik U was, zou ik de knapste kiezen,’ vulde hij maar even aan.

De ogen van de andere modello’s werden groot, de gezichten bleekjes en de verontwaardiging viel van de hoofden af te lezen. Vooral toen ze zagen dat Alix vrolijk naar de mannen huppelde. En twee mannen koos van Marjolein … Niet zonder reden. ‘Ik heb liever geen jongens van Renee.’ Alix zag er de humor plots weer van in. ‘Ik snap niet waar ze zo moeilijk over doen. Het is toch een wedstrijd?’ grijnsde ze.

De andere waren niet meer zo vrolijk. Vooral Marjolein stoomde van woede, maar onderging in eerste instantie de beslissing. Maar gelukkig is daar altijd Renee om het vuurtje op te stoken. ‘You’re in a competition. Dit accepteer je toch niet.’ En nadat Marjolein maar draalde, gooide Renee nog even wat meer olie op het vuur. ‘Ik zou het niet pikken. Het is nu of nooit.’

En dus toog Marjolein naar Jani die net deed alsof zijn neus bloedde. Marjolein zag maar één oplossing, toog naar de bar en bestelde nog maar een alcoholisch drankje. Dat had ze beter niet kunnen doen, want mevrouw moest nog op de kiek met haar heren. Jani was dan ook niet bepaald blij toen-ie een inmiddels giechelende Marjolein aan de bar trof.

Eerst probeerde Marjolein nog de – hier-zit-helemaal-geen-alcohol-in-taktiek. Daar trapte Jani niet in ‘Kun je niet meer liegen?’ zei hij met een streng gezicht. ‘Dit is je derde. Ik heb je in de gaten gehouden.’ Daar had Marjolein even niet van terug. ‘Dat kan niet. Weet je wel dat de klant hier rond loopt.’ Marjolein lachte schaapachtig terug. ‘Ik hoop dat je hele goede foto’s maakt.’ En mompelde later nog iets dat ‘als dit mislukt was door de alcohol, dan mocht ze van mij beslist haar koffers pakken.’

Maar nou niet meteen denken dat Marjolein ontzettend onder de indruk was van dit incident. Neuh. Thuis schonk ze zichzelf nog eens een glaasje in en kondigde aan ’s avonds te gaan feesten. Daar waren de anderen ook niet vies van en op de laatste avond maakten ze nog het nachtleven onveilig met twee mannen die eerder die dag nog modellen waren.

Een groot succes, want de meiden namen hen nog gezellig mee naar ’t hotel. En daar liet Alix vol trots haar gouden zonnebril zien die ze gewonnen had na ’t salsa dansen in de parade. Ook Renee toog vol goede moed naar haar kast om heur exemplaar te tonen. Stel je voor dat Alix de show zou stelen.

Maar oh horror, daar lag-ie niet meer. Renee was in opperste paniek. ‘Als ik jou was, zou ik alles doorzoeken,’ riep Melissa relaxed met een sigaretje in haar hand. Eh, roken? Wat zou onze rookpolitie in de vorm van Daphne Deckers daar van zeggen? Daar maakte Melissa zich blijkbaar niet druk om en knalde nog maar wat champagne open.

De stemming sloeg al snel om na de Daphne Mail. Want na de aankondiging van de eliminatie kon Marjolein het niet na laten om sarcastisch aan Renee te vragen of zij haar bril al had. En whoeps, daar ging zomaar de hand van Renee naar Marjolein. ‘Sla terug,’ gilde iemand. ‘Ik val niet zo laag als een stomme hoer,’ zei een inmiddels al dronken Marjolein. ‘Dit hoef je echt niet bij mij te flikken,’ siste Melissa.

Maar ergens vond nog iemand z’n verstand en besloten ze zowaar te gaan slapen. Behalve Renee. Die zocht naar haar bril. Ze vond ‘m in een la. ‘Ik rust niet voordat ik weet wie het heeft gedaan,’ en dus trommelde ze iedereen uit bed. Tenminste, dat probeerde ze. Het kwam haar op een welgemeend ‘fuck off’ te staan. En toegeven wie het had gedaan, deden ze al helemaal niet.

Al hebben wij zo een vermoeden. Het begint met een A en eindigt op lix.

Goddank had iedereen de volgende dag wat belangrijkers aan hun hoofd en dat belangrijke was de eliminatie. Want wie zou door naar de finale en wie moest toch echt zijn koffers pakken?

Melissa was als eerste aan de beurt en sloeg meteen een flater door niet meer te weten wie de fotograaf was van de laatste shoot. Knap, aangezien die man recht tegenover haar zat en al acht weken jurylid was. ‘Ik ben zo slecht met namen,’ begon ze, om te eindigen met het excuus van een blackout. ‘Ik vind het godgeklaagd dat je  zijn naam niet weet,’ riep Mr.B die minder uitpakte dan vorige week. Gelukkig was haar foto dan wel weer redelijk. Met dank aan meneer de fotograaf.

Marjolein werd natuurlijk het vuur na de schenen gelegd door haar besluit om eens lekker een drankje te doen onder werktijd. Dat eindigde weer met een Marjolein in tranen. Zo krijg je dus mensen mee naar de AA. Dat ze er op de foto uitzag als een puber op het strand van Salou was ook geen pluspunt.

En het was te verwachten, maar Alix kreeg ’t verwijt dat ze nog steeds die stijve heupen had. ‘Hoe vaak heb je geoefend,’ vroeg Marianna Verkerk. Daar moest ze toch ontkennend op antwoorden. Vast tot stiekem plezier van Mr. B die toch nog even van leer kon trekken: ‘Je hebt wel de looks, maar de instelling? Lui, lui, lui.’

Ook Yaëlle werd niet gespaard. ‘Jij bent meer geschikt voor een catwalk dan voor een fotoshoot.’ En Mr. B vatte het maar even samen dat ‘alleen fotomodel zijn niet aan jou besteed is.’ Daar schrok ze zienderogen van. Maar ’t was geen verrassing na weer een slechte foto.

Renee was de laatste in de rij en speelde voor de verandering weer eens Little Miss Perfect. Maar ook zij was niet in de gloria nadat ze het kritiek om de oren kreeg dat ze een onewomanshow runde tijdens de fotoshoot. En de opmerking dat Marianne haar ‘een beetje een miss vond?’ Ai. Die werd niet gewaardeerd. ‘Daar ben ik hier niet voor,’ snauwde ze. Daphne Deckers deed er nog subtiel een schepje bovenop: ‘Alles aan jou klopt, maar op foto’s zou ik je wel losser willen zien.’ Het gezicht van Renee versteende. Want los, spontaan en lief? Kom op, het is een koude. Dat had die wurgslang al lang gezien.

Toch was die Renee de eerste finalist. De blik van Alix naar Renee was overigens onbetaalbaar. Dodelijk is nog zacht uitgedrukt. Vooral nadat Melissa en zelfs Marjolein een finaleticket hadden bemachtigd. En dat betekende dat Jaelle en Alix over bleven. Alix krijg uiteindelijk het laatste ticket. Dankzij die million dollar smile.

Mag ze de volgende keer tijdens de finale aan de hele wereld en Renee bewijzen dat die heupen best los kunnen zitten. En Jaelle? Die riep iets dat ze haar dromen nooit op zou geven om model te worden. Benieuwd of ze dan haar lenzen weer in doet.

Maar wie denken jullie wie de finale op maandag 15 november wint? Wordt het Alix, Melissa, Renee of Marjolein? Ik ga voor Alix. Al is het alleen maar om Renee dwars te zitten. Per slot van rekening is die al vrienden met een wurgslang.


© 2010, Danielle. All rights reserved.

14 Responses to “Benelux Next Top Model: Aflevering 8 – Wie gaat door naar de finale”

 1. Karlijn says:

  Echt een goed stuk! Precies zoals ik er over denk. Alix moet winnen, om die stomme Renee een flinke hak te zetten. Wat een bitch is dat.

 2. danielle says:

  Dank je wel! Enne, ik geloof dat wij niet de enige zijn die willen dat Alix graag wint …

 3. H says:

  Renee denkt dat ze gaat winnen wmaar ze gaat NIET winnen ;d
  ik wil wel dat Alix wint, ze is mijn favoriet en heeft een mooi koppie, maar catwalklopen kan ze niet.. :[ ik denk dat Melissa gaat winne, zij is ook eigenlijk best mooi, heeft een modellen-figuur, professionele foto’s,.. enzo van die dingen. wat ik echt kinderacthig vond aan deze aflevering was dat ze één van hun mannan aan alix niet wouden afgeven. hallooo, je bent er toch ni mee getrouw of zo ? en die FUCKIN KUTWIJF HOER STOMME renee die steeds probeert marjolein bozer te maken door te zeggen ‘ze pikt wel jouw mannen, hé’ doe normaal joh ! ze is zogezegd 22 ?? ;s en dan roddelt ze ovber alix dat ze kinderachtig doet omdat ze zestien is. het zou echt zooo leuk zijn als alix zou winnen, dan moet je naar ‘t gezicht van renee kijken… LMAO.
  WTF WTF ik haar renee zou erg [:

  sorry voor ‘t taalgebruik .
  en mijn vingers doen pijn van ‘t typen,
  maar ik wil zeggen wie deze blog ook schrijft, ge zijt echt hilarisch hé [: met jouw eigen meningen enzoo, haha 😀

 4. danielle says:

  He dankjewel! Ik ben namelijk de persoon die deze blogs schrijft 🙂

  En ook dank voor je reactie. Dus jij denkt dat Melissa gaat winnen? Zit best wel wat in, ze is inderdaad waanzinnig mooi. Maar ook zij is – net als Alix – niet enorm goed in ‘t lopen op de catwalk. Tenzij ze alle twee afgelopen weken als een idioot hebben geoefend, dan maken ze enorm grote kans! ( Weet bijna zeker dat Renee dát oefenen wél heeft gedaan ;-))

 5. H says:

  ah jaa, ik heb die aflevering gezien.. melissa liep ook niet echt zo goed, maar ze doet me echt denken aan Rosalinde weet je wel. xd dus ik denk toch dat melissa gaat winnen. Renee gaat toch ni winnnen. ;d omg wat haat ik haar ;@

  xx

 6. danielle says:

  Gaan we kijken wie ‘t wint de 15e! In mijn poll zijn zowel Alix als Melissa populair. ‘t wordt heul spannnund …

 7. Ik denk dat iedereen kans maakt op het winst.

  Zo gaat het ook in werking bij ons modellen bureau.

 8. danielle says:

  Het zijn inderdaad alle vier sterke kandidaten, maar vrees dat de één wel meer kans maakt. Zeker als ‘t publiek de kans krijgt om te stemmen …

 9. H says:

  hoe weet je eigenlijk dat Alix die bril had gepakt ? :p
  ++ ken je een site waar benelux next top model 2009-afleveringen erop staan ? :[

 10. danielle says:

  Nou, ‘t is absoluut niet zeker dat Alix die bril heeft gepakt. Ik zette het alleen er neer als grapje omdat zij zo slecht met elkaar op konden schieten …

  En als jij de afleveringen van ‘t vorig seizoen terug wil zien, dan zou ik het hier proberen:

  http://www.rtl.nl/xl/a/208230

 11. H says:

  haha da dacht ik ook ;d maar ik had het al eerder geprobeerd, de filpmjes op die site kan ik niet bekijken omdat ik in belgie woon

 12. danielle says:

  Dat is inderdaad lastig.

  En deze dan?

  http://www.2be.be/benelux-next-topmodel-2009/

  Het is een Belgische site, dus misschien heb je daar meer kans?

 13. sanne says:

  Alix had echt moeten winnen!
  ik gun het melissa ook maar Alix was toch de beste!

 14. danielle says:

  Maar een troost: Ik las dat Alix nu – net als Melissa – ook is ingelijfd door Elite Models. Kijk maar:

  http://www.elitemodel.nl/details.aspx?modelID=517592&ln=&nav=1&subid=2997&mainsubid=2997&divID=16&indx=0&letter=

  Heeft Alix toch een beetje gewonnen!

Leave a Reply