River Island

Benelux Next Topmodel – Aflevering 5: Catfight!

0 comments

BNTM, Film & TV | 11/10/2010

In de vorige aflevering van Benelux Next Top Model moesten de kandidates nog poseren tussen de karkassen in het slachthuis, maar deze aflevering slachten ze elkaar af. Met woorden dan. De tijd is eindelijk, maar dan ook eindelijk, gekomen voor een echte catfight. En als we de trailer mogen geloven, gaat ‘t er even hard aan toe tussen de meisjes. En alsof ze ‘t daarmee nog niet zwaar genoeg hebben, krijgen ze ook deze week een heftige fotoshoot voor de kiezen …

Gebrek aan rust
Maar eerst hadden we natuurlijk even een terugblikje op vorige week toen Lesley d’r uit moest. Tot verdriet van girlfriend Alix. Maar niet lang, want d’r stonden alweer een visagist en een kapper op hen te wachten die hen uitlegden hoe ze hun haar moesten doen en zichzelf op moesten maken. ‘We hebben ook nooit rust,’ verzuchtte één van de meisjes. Gelukkig hadden ze wel veel lol. Het gegiebel was niet van de lucht. Zeker niet nadat ze hoorden dat ze elkaar moesten opmaken. Na ja, de ene helft van het gezicht dan. Moeilijker dan je denkt, dat opmaken.

Makkelijk was het gebrek aan rust niet voor onze aanstormende modelletjes. ‘Ik zit helemaal onder de bultjes,’ verzuchtte Epiphany de volgende ochtend. ‘Ha, ze worden steeds dikker,’ plaagde Melissa haar. Gelukkig kon Epiphany er nog om lachen. Hopelijk kon de visagist d’r ook nog om lachen tijdens de voorbereiding van de C&A commercial die ze moesten schieten.

Sierlijke C&A-dieven
De bedoeling van de commercial werd ze haarfijn en streng uitgelegd door een C&A mevrouw die ze vertelde dat het wel de bedoeling was dat na ‘t zien van de commercial de kijkers de outfits wilden kopen. Ja wijf, geloof je het zelf? C&A? Zo leuk kan die commercial niet zijn.

De meisjes werden vervolgens uitgedost als – let op – sierlijke, vrouwelijke dieven ( ooit trouwens een sierlijke dief gezien?) in zwarte pakkies en moesten al acterend de kleding van de rekken stelen. Klinkt makkelijk, maar net als dat opmaken bleek ook dat een Oscar voor veel meisjes d’r niet in ging zitten. ‘Dat acteren was wel even wennen,’ zei Renee. Die moest namelijk strak uit haar ogen kijken. Ging niet zo goed. ‘Ze mag dan wel de grootste bitch zijn in het huis, maar ik kan veel vuiler kijken dan zij,’ mopperde Alix. Aan de bijbehorende blik te zien, geloofden we haar meteen.

Epiphani en Frederieke maakten d’r het grootste potje van. Coach Jari riep dat-ie niets meer kon doen, dus nam de zelf ook niet zo goed presterende Renee het stokje over. Gut, d’r is een akela aan dat mens verloren gegaan. ‘Hee, dat is niet goed. Opnieuw!’ gilde ze. Een drilsergeant had d’r nog wat van kunnen leren. ‘Is weer echt Renee. Dat camarageile,’ siste Melissa. En toen wisten we het; een confrontatie tussen Renee en Melissa was een accident waiting to happen.

‘Het was koud en het duurde echt heel lang,’ zeurde Frederieke vrolijk verder. Want tot diep in de nacht werkten ze door. De arme schapen. In plaats van een beetje nachtrust werden de kinderen nog eens in een C&A outfitje gehesen en moesten ze nog even een fotoshoot doen. Epiphani ging van schrik bijna op d’r muil door de gladde trap. Het zullen de bulten wel zijn. ‘Het is vooral belangrijk dat ze met hun ogen lachen,’ merkte de C&A mevrouw op.

Lachen met de ogen. Wat is dat toch? Weet niet hoe het met U gaat, maar ik lach nog altijd met mijn mond. Als ik lach met mijn ogen, ren ik naar de dokter.

Maar dacht U dat na de fotoshoot het leed geleden was? Mooi niet. Want hoewel de meissies pas om vijf uur ‘s ochtends klaar waren, lag om half acht alweer de volgende Daphne Mail klaar die ze naar de fotoshoot stuurde. Het leven is niet makkelijk als BNTM-kandidaat, dat is zeker.

Goldeneye
De shoot zelf bleek voor een Amerikaans zonnebrillenmerk te zijn. Met een leuke payoff, want als de foto een beetje lekker lukte kwam-ie te hangen in de VS. Toch leuk als je jezelf kunt terug zien op een billboard op Rodeo Drive. Er zat alleen een adder onder ‘t gras: ze moesten als duo op de foto. En dan moeten beide er goed op staan. Nou ja, beide? Want als verrassing kwam d’r een lekker mannelijk hapje in de vorm van een onderbroekenmodel de gelederen versterken. Zelfs Renee kreeg d’r een kleur van.

En hoera, daar hadden we überstylist ( vraag me niet waarom hij über is en andere stylisten minder über) en jurylid Bastiaan van Schaick. Die besloot dat de meisjes allemaal in het goud werden geschminkt. Dat leverde ook weer een leuk sponsormomentje op, met dank aan een visagist die allemaal Max Factor glansjes smeerde op neusbruggetjes. Ontslaan met die hap. Max Factor make-up is nog te doen, verkleinwoordjes zijn dat niet.

Alix en Renee werden als eerste gekiekt. ‘Dat was wel jammer,’ was de te verwachten reactie van Alix. Stiekem maakte Renee toch ‘t beste in Alix los, want Renee viel een beetje weg. ‘Eigenlijk vond ik het in het begin een drama. Het lukte niet.’ Dat vond Bastiaan van Schaick ook en oordeelde dat Alix veel sterker was. Vond Renee stiekem niet leuk en slingerde er nog maar een valse opmerking in: ‘Alix zat er lekker in. Vond ik ook – we hoorden haar bijna kuch roepen – wel goed voor zo’n jongedame.’

D’r waren ook meisjes die juist opvielen in negatieve zin. Zo bestudeerde vriend Bastiaan nog eens de borsten van Marjolein en kwam tot maar een conclusie: Dit waren Nepborsten ‘Vast door zo’n Vlaanse chirug gedaan,’ grapte-ie tegen de fotograaf. ‘Nee joh, door zo’n Hollandse. Die zijn veel goedkoper,’ reageerde die gevat terug. Leuk hoor, die modehumor. Altijd bal.

Maar het werd pas echt bal toen Jaëlle meldde dat die schmink haar ogen irriteerden. En we herinnerden ons allemaal nog het verhaal over De Lenzen van Jaëlle. Zij beweerde namelijk eerst bij hoog en laag dat haar groene ogen echt waren. Toen dat uitkwam maakte ze iedereen wijs dat ze een mislukte oogoperatie achter de rug had waardoor ze die lenzen wel moest dragen. De begeleiders op de shoot namen dan ook het zekere voor het onzekere en stuurde haar naar de dokter. Die oordeelde dat haar ogen absoluut ontstoken waren. Geen fotoshoot voor Jaëlle was ‘t gevolg.

Intussen laaide onder de overgebleven meisjes de discussie over De Lenzen hoog op. En niet alleen de ogen waren een heet hangijzer, ook Jaëlle’s modellenverleden bleek een hot topic. Volgens Marjolein liep onze Jaëlle al veel langer modeshows. En was zij absoluut geen natuurtalent en beginner zoals ze eerder beweerde nadat ze haar eerste catwalkloopje had gedaan. Nee, Jaëlle was – volgens de meisjes – absoluut niet eerlijk. Een voordeel voor Melissa? Die mocht na het uitvallen van Jaëlle gezellig alleen op de foot met het mannelijke hapje. Dank U wel Jaëlle.

En natuurlijk leverde de fotoshoot ook weer een winnaar op. Niet de winnaar van de beste foto, want die werd pas later beoordeeld door de jury, maar ‘t meissie dat het beste samenwerkte met de fotograaf. De prijs? Een professionele make-up-koffer met Max Factor-glansjes waar ongetwijfeld heel veel neusbruggetjes blij mee gemaakt konden worden. Alix was de gelukkige winnares. Gut, ze hadden haar veel eerder naast Renee moeten zetten.

Benelux Next Hoer Model
Gelukkig was ‘t niet all work and no play. Want na de shoot in mansion werd een jarige Aicha verrast met een feestje. Jaëlle verstoorde even de pret door rechtstreeks naar heur kamer te lopen nadar ze thuis kwam. Gezelligheid kent geen tijd per slot van rekening. Dat pikten de rest van de modello’s niet en beenden naar Jaëlle’s kamer. ‘Jaëlle heeft altijd gezegd dat ze groene ogen heeft. Wij willen gewoon duidelijkheid,’ was ‘t motto. Jaëlle, die met een gouden hoofd en een zonnebril ging slapen, reageerde niet op de beschuldigingen. Tot Frederieke de knoop doorhakte aan ‘t voeteneind van ‘t bed. ‘Als jij ons gaat negeren, dan wordt het moeilijk voor ons om te negeren wat er nou speelt.’

Van zoveel vrouwelijk geweld deed zelfs Jaëlle haar zonnebril af. ‘Ik zag opeens twee donkerbruine ogen,’ merkte ééntje op. ‘Ze heeft supermooie ogen,’ riep de ander enigszins verbaasd over zoveel geheimzinnigheid. Renee speelde natuurlijk weer Miss Ik-ben-nog-nooit-zo-verontwaardigd-geweest, maar besloot er nog maar wat lol aan te beleven. Samen met -schrik niet- Alix. Zo’n fotoshoot maakt toch meer goed dat je zelf denkt. Renee en Alix slurpten lekker wat heliumgas uit een ballon naar binnen en renden naar de kamer van Jaëlle te pesten. ‘Mooie bruine ogen heb je,’ piepten ze. ‘Toen had ik wel superveel lol met Renee,’ zei Alix verbaasd. Inderdaad, niets schept zo een band als iemand eens even lekker te pesten.

Maar ‘t pesten was snel vergeten, nadat het feestje voor Aicha losbarstte. ‘Kom verkleed naar het feestje als prostituee, ‘stond er op de uitnodiging. En dus pakten de dames lekker uit met de kleding op de catwalk. Tineke op De Wallen was er niets bij. Mevrouw Aicha deed een Daphne Deckertje en mocht oordelen wie er vandoor ging met de titel Benelux Next Hoer Model.’ Hopelijk hebben de makers goed opgelet, want dit is natuurlijk een gouden programmaformat in de dop.

Het feest barstte pas echt goed los toen voormalig BNTM-winnares Kim Feenstra d’r entree maakte. Het voormalige zorgenkind bracht een cadeautje in de vorm van een armband. De meiden waren dolenthousiast. ‘En toen ging ze lopen op de catwalk. Dat was echt indrukwekkend,’ riep Epiphany. Dat is wat wij noemen een Women Crush. Kim trok nog maar eens wat truukjes uit heur kast om die meisjes wat te leren. ‘Het is toch anders als Marianna het uitlegt hoe het dertig jaar geleden moest,’ sneerde Marjolein nog even naar de oudere garde.

Catfight
Maar na de truukjes, tips en adviezen had Kim er ook genoeg van. ‘En dan nu gaan we gewoon dansen,’ riep Kim. Zo mogen we het horen. En met een hoop champagne werd er ladderzat op tafels, stoelen en banken gedanst. Daarna nam Kim met een paar klapzoenen afscheid. Vonden ze heul leuk. Maar de drank zorgde er ook voor dat Melissa eens even lekker De Waarheid ging vertellen aan Renee. ‘Soms moet je echt stoppen met die attitude van jou,’ riep Melissa tegen Renee. Om vervolgens Renee en d’r camarageile optreden na te doen. Deed ze goed trouwens.

Renee was niet echt onder de indruk. ‘Zo ben ik en jij accepteert dat of niet.’ Om er daarna nog even aan toe te voegen dat ‘Melissa dit ook gewoon had kunnen zeggen.’ Maar die was pas begonnen om d’r klauwen in Renee te slaan. ‘Heb jij dan niet door dat jij gewoon een echte bitch bent?’ Bleef Renee ook vrij koel onder. ‘Ik heb een hoge gunfactor aan iedereen, maar als andere steken laten vallen, dan vul ik die op,’ lichtte ze maar even toe. Altijd leuk als je andere mensen de oorzaak laat zijn van jouw bitchy gedrag. Handig. Kan je d’r zelf helemaal niets meer aan doen.

Kuch.

De Beoordeling
Hoe Renee en Melissa uit elkaar zijn gegaan, werd niet getoond. Tijdsgebrek, weet U Wel. Want de jury beoordeling moest er ook nog in gepropt worden. Dit keer was de C&A mevrouw als jurylid d’r nog bij. Want dat mag als haar werkgever voor veel geld een BNTM-modelijn in elkaar gezet heeft en ook nog eens commercial doet met één van die BNTM-modello’s. En hadden we al gezegd dat die kleding verkocht moest worden?

Enfin.

Epiphani was als eerste aan de beurt. De commercial werd als eerste beoordeeld. Ze kwam d’r niet goed vanaf. ‘Je komt de trap aflopen alsof je op eieren loopt en je staat erbij of je op de bus stond te wachten,’ was ‘t eerste commentaar van La Deckers. En na ‘t zien van de foto wisten we dat die haar koffer wel eens in kon gaan pakken. Melissa daarentegen glorieerde zowel in de commercial als in de fotoshoot. Aicha was niet zo gelukkig. Coach Jari was dan ook niet complimenteus. ‘Ik moet altijd denken aan een zangeres van Puff Daddy.’

Voor Marjolein verliep het ook niet gunstig. ‘Zat je te denken aan je boodschappenlijstje?’ riep Bastiaan van Schaick na Marjolein’s optreden in de commercial. ‘Er is iets met jouw borsten aan de hand? ‘vervolgde hij even later. ‘Ik heb nepborsten,’ gaf Marjolein dan ook maar toe. ‘Dan moet je oppassen met het aannemen van dit soort opdrachten,’ ging La Deckers daarna verder. Mooi is dat, heb je neptieten, zijn ze nog lelijker dan je oorspronkelijke jetsers. Zou het dan toch die Vlaamse chirurg zijn?

Renee was daarna aan de beurt. Volgens de C&A mevrouw bleef ‘t iets te sexy en iets te hard in haar gezicht. Hard? Renee? Jeetje, waar had ze het over? Frederieke scoorde wel weer met haar optreden en heur foto. Maar Aicha had de lelijkste foto ever. Goud is blijkbaar niet iedereen z’n kleur.

En daarna kregen we Jaëlle. Zonder foto, zonder lenzen, maar met ontstoken ogen. De jury bleef nog coulant. En zowaar bleven de moeilijke vragen uit. Ook voor Alix, maar dan om andere redenen. Want Alix bleek met die million dollar smile van d’r zo goed te zijn dat de C&A mevrouw haar stralend vertelde dat haar commercial had gewonnen. En oh ja, de foto was ook ‘t beste. ‘Ik zei toch dat ik ging bewijzen dat ik het kan,’ reageerde Alix stralend. Dat klopt. Vooral als die trut van een Renee naast je staat.

De Exit
En na deze beoordeling was ‘t toch echt tijd voor de exit. Wie ging eruit? Jaëlle in ieder geval niet. ‘We willen je nog een kans geven, maar dan met je eigen echte ogen,’ zei opeens Daphne Deckers. Echte ogen? Zeg, ho eens. Wist de jury dan eindelijk hoe dat zat? U begrijpt dat hier nog één en ander uitgelegd gaat worden. Vanzelfsprekend ging Alix ook door . La Deckers leek stiekem een beetje trots te zijn. ‘Goed terug gekomen.’ Million Dollar Smile Alix knikte even trots terug.

Marjolein en Epiphani bleven uiteindelijk over. De tweede moest het veld ruimen. Tja, een beetje van een trap glijden, kijken of de bus al komt in een commercial en een lelijke foto? Jammer, maar helaas. Exit, weg, basta, finito. Maar dit gaat nog een hoop gelazer opleveren. Want na d’r exit mompelde Epiphani dat verschillende meisjes tegen d’r hadden gezegd dat ze gek werden als Jaëlle d’r niet uitging.’ Benieuwd welke wijven dan gek worden. Ik gok op Renee. Oh nee, die is het al.

Just kidding.

Volgende week
Volgende keer gaan we d’r achter komen. Dan wordt zelfs Jaëlle al aan de ontbijttafel geconfronteerd met de inmiddels historische zin ‘Zou je eerlijk willen zijn?’ En Jaëlle is niet de enige die boos is, ook Alix gaat in de nieuwe aflevering stampvoetend tekeer. ‘Kutwijf.’ Maar wie dat kutwijf is? Renee? We zien ‘t dan. Tot volgende week.

Aflevering gemist? Kijk ‘m dan even hier terug.

© 2010, Danielle. All rights reserved.

Leave a Reply